Historické městečko Schladming je proslulé především mezi lyžaři. Leží v centru čtyř lyžařských areálů a sjezdovka z hory Planai končí dokonce málem na náměstí. Na Slevišti.cz jsme ale zjistili, že v tomto městě se tak jako každý rok koná v noci z 23. na 24. listopadu také největší slet čertů v Evropě!

Jak se tam dostat? Za pouhou tisícovku!

Na toto rojení čertů a rarachů se prostřednictvím portálu Sleviště.cz dostanete velmi jednoduše a dokonce s 44% slevou.  Ráno 23.11. se autobusem vydáte z Prahy do Salzburgu, kde si prohlédnete  historické centrum města a nadýcháte jeho předvánoční atmosféru. Navštívit můžete Mozartův rodný dům, salzburský dóm,  pevnost nad městem, ochutnat můžete pravé Mozartovy kuličky a především navštívit  slavné adventní trhy před dómem.

Slétnou se čerti z mnoha zemí Evropy
Autor: Sleviště.cz

V podvečer se přesunete do historického hornického města Schladming. Večer tady začne velkolepá podívaná: Na 1 200 čertů v originálních starých maskách nebo maskách vyrobených podle tradice bude před vašimi zraky sršet oheň a dým, tancovat divoké reje. Jak jsme na protálu Sleviště.cz zjistili, největší sešlost čertů v celé Evropě trvá až do nočních hodin, uvidíte masky nejen z Rakouska, ale také z Bavorska a Itálie.