Loni v létě se pan Josef vydal do Ameriky. Chtěl ušetřit za letenku, takže odlétal z Paříže, kam doputoval autobusem. Cesta autobusem nebyla příliš pohodlná, ale proběhla bez problémů a na letiště dorazil pan Josef včas.
Problémy začaly až tam. Letecká společnost mu nejdřív na místě oznámila, že jeho let byl zrušen a on poletí jiným spojem o 3 hodiny později. Ten měl ovšem pro změnu zpoždění a trvalo další dvě hodiny, než se cestující dostali na palubu. Jako by toho nebylo málo, čekalo se pak další hodinu na povolení k odletu. Celkem tak letadlo nabralo bezmála 6 hodin zpoždění.

Kompenzaci za zpožděné lety můžete získat až dva roky zpětně!

logo nahrady.cz
Autor: Náhrady.cz
Když pan Josef konečně dorazil do amerického Washingtonu, nechtěl nic řešit, ale pro jistotu si dobře uschoval letenku a palubní lístek. Po návratu domů na celou záležitost brzy zapomněl. Až letos na jaře, když plánoval, co bude dělat o dovolené, vyprávěl celý příběh kamarádovi. Ten ho upozornil na to, že společnost Náhrady.cz pomáhá lidem získat finanční odškodnění za zpožděné lety a to i 2 roky nazpět.

Čekáte dlouhé hodiny na zpožděné letadlo? Pak máte nárok na kompenzaci až 15 000 korun!
Autor: Istock Photo
Pan Josef neváhal a na portále Náhrady.cz vyplnil jednoduchý formulář. Obratem zjistil, že má na odškodnění opravdu nárok. Celý proces vyřizování odškodnění svěřil odborníkům společnosti Náhrady.cz, takže si s ničím nemusel lámat hlavu. No a v minulých dnech mu přišla na konto finanční kompenzace, za kterou letos v létě poletí na Malorku. „Vůbec by mi nevadilo, kdyby mělo letadlo zase zpoždění,“ směje se.  

Jak zjistíte, zda máte na odškodnění nárok i vy?

* Stačí vyplnit jednoduchý formulář na stránkách Náhrady.cz
* Můžete se též stavit ve stánku Náhrady.cz, který se nachází na pražském letišti  Václava Havla ve spojovací hale mezi terminály 1 a 2
* Potřebujete jen letenku a palubní lístek, která nesmí být starší 2 let