Jak už bylo zmíněno, naše cestovní kancelář působí již od roku 1994 také jako Nestátní zdravotnické zařízení a v oblasti zdravotního turismu se specializuje především na léčebné a ozdravné pobyty dětí v tuzemsku či zahraničí. Našich služeb v tomto oboru využívají zdravotní pojišťovny, školské instituce, podnikové organizace, odborové svazy a další kolektivy.

Co si můžeme představit pod pojmem léčebně – ozdravný pobyt?

Jedná se o 15denní či 21denní ozdravný program pro děti bez doprovodu rodičů na klimaticky vhodném místě, který je doplněn o společensko-kulturní vyžití a sportovní aktivity. Pro děti zajišťujeme ubytování, stravování formou rozšířené plné penze včetně svačinek a pitného režimu, leteckou či autokarovou dopravu, kulturní a sportovní program včetně sportovního vybavení, pedagogický doprovod, zdravotní servis za účasti českého lékaře a zdravotního personálu včetně vybavení ordinace, základní pojištění a pojištění léčebných výloh při pobytu v zahraničí, pojištění odpovědnosti a pojištění v případě stornování pobytu.  

Řecko - Poseidon Beach.
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.
 

Pro koho jsou tyto pobyty vhodné?

Léčebně - ozdravných pobytů se zúčastňují především děti s astmatickým, dýchacím, alergickým a kožním onemocněním či jinými chronickými nemocemi způsobenými na podkladě snížené imunity a pobyt u moře pro ně znamená vždy výrazné zlepšení zdravotního stavu. Pobytu se však mohou účastnit rovněž klienti, kteří mají zájem zlepšit svůj zdravotní stav v rámci preventivní péče.

V čem spočívá léčebný program?

Léčebný program je hlavní náplní pobytů. Ve všech jeho aspektech je přizpůsoben všem dětem či dospělým a klade důraz na jejich individuální potřeby.  Pobyt u moře či na horách s důrazem na zdravý pohyb, klimatoterapii, odpočinek a pravidelné stravování je velmi přínosný zejména v oblasti posílení imunitního systému.

Krkonoše - Jánské Lázně.
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

A jaké jsou výsledy tohoto léčebného programu?

Cílem ozdravného pobytu je zmírnění příznaků stávajícího onemocnění, zvýšení odolnosti organizmu a celkové zlepšení zdravotního stavu a musíme říci, že plnit tento cíl se nám daří.  Tyto výsledky jsou vždy viditelné a projeví se následně po návratu domů, kdy je dítě méně nemocné, nemusí tak často užívat léky ani navštěvovat lékaře, čímž sníží svou absenci ve škole. Děti se navíc vracejí i psychicky odpočaté, načerpají totiž síly díky odpočinku v nestresujícím mořském či horském prostředí, což je velmi důležité pro úspěšnou léčbu.

Chorvatsko - Dugi Otok.
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Jak je na těchto pobytech zajištěna zdravotní péče?

Nad zdravotním stavem dětí bdí zkušení lékaři s dlouholetou praxí a diplomované zdravotní sestry. Tento zdravotnický tým se společně stará o děti po celou dobu pobytu a má v  každé z destinací k dispozici plně vybavenou ordinaci včetně zajištění léků a zdravotnického materiálu. Samozřejmostí je také smluvně zajištěná péče v některé z blízkých nemocnic v místě konání léčebně-ozdravného pobytu.

Jak vypadá program na ozdravném pobytu?

Na každý z turnusů je připravován bohatý sportovní a kulturně-zábavný program. Přichystána je také nabídka doprovodných výletů, aby měly děti možnost poznat krásy místního kraje a obohatily se tak o nové poznatky a zážitky.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Děti se také mohou těšit z různých sportovních aktivit, při kterých si užijí spoustu zábavy, posílí svou fyzickou kondici a navážou nová přátelství. Všechny sportovní aktivity jsou plně pod dohledem zkušených lékařů, kteří schvalují jejich náplň tak, aby byl dodržen léčebný řád. Dětem se při hrách věnují oddíloví vedoucí, kteří jsou odborníky ve své oblasti. Nejdůležitější je vždy to, aby se děti bavily a měly radost ze hry, i smích totiž léčí. A právě proto je sportovní program obohacen i o kulturní část, při které je kladen důraz především na rozvíjení osobnosti a talentu všech dětí. Speciální a profesionální přístup výchovných pracovníků a animátorů zajišťuje to, že děti se vždy těší na další nový den a zábavu, která je opět čeká.

Nejdůležitější je vždy to, aby se děti bavily a měly radost ze hry, i smích totiž léčí.

Černá Hora - Depandance Bellevue.
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Jaká místa vhodná pro pořádání těchto speciálních pobytů nabízíte?

V naší nabídce naleznete pouze osvědčená pobytová místa zcela vyhovující náročným požadavkům na organizování dětských ozdravných pobytů. Velký důraz klademe na kvalitní ubytovací služby, samozřejmostí je množství sportovního a kulturního vyžití v pobytovém místě, kde mohou děti využívat sportovní zařízení v areálu či sportovní potřeby a společenské hry, které jsou k dispozici po celou dobu pobytu. Pro velký úspěch a spokojenost dětí s lokalitou realizujeme tuzemské pobyty v nádherném horském prostředí Beskyd či Krkonoš.  Pro přímořské pobyty byla velmi pečlivě vybrána místa na pobřeží Jaderského či Egejského moře. Děti tedy pravidelně a oblibou navštěvují černohorská letoviska Čanj a Ulcinj, hotelový komplex Poseidon Beach na řeckém polostrově Chalkididi či známé chorvatské ozdravné lokality Crikvenica či ostrov Dugi Otok.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Závěrem bychom rádi podotkli, že nás velice těší skutečnost, že zejména v oblasti dětských léčebných a ozdravných pobytů dosahuje naše společnost velmi vysoké kvality poskytovaných služeb a výborných léčebných výsledků. Je to především z důvodu, že vždy klademe největší důraz na maximální spokojenost našich dětských klientů.

Doufáme, že Vás budeme moci přesvědčit o kvalitě našich služeb na některém z našich pobytů.

Více naleznete na http://www.kovotour.cz/