Je o ně sice menší zájem než o pobyty na horách spojené s lyžováním, nicméně exotické zájezdy kolem Vánoc a Silvestra české turisty lákají čím dál víc. Vždyť utéct od starostí spojených s velkým úklidem, nákupem potravin a plánováním kolotoče rodinných návštěv je příjemné.

A navíc, zatímco u nás teploty nemilosrdně klesají, v exotických destinacích si můžete pekně prohřát kosti a načerpat na sluníčku sílu do nového roku. Milovníci tepla si neváhají dovolenou pod palmami koupit klidně i s ročním předstihem. „Zájezdy do tepla za exotikou na období Vánoc se prodávají dlouho dopředu a v současné době už máme už je máme skoro vyprodané,“ říká Petr Šatný z CK Alexandria.

Jestli jste se rozhodli, že letošní svátky strávíte netradičně odpočinkem u moře, nemusíte se bát, že byste žádný zájezd nesehnali. V nabídkách cestovních kanceláří jich ještě zbývá dost.

A kdo za Vánocemi v teple vyráží nejčastěji? Podle zástupců cestovek jsou to starší i mladé páry, rodiny s dětmi, ale i skupinky přátel, které si chtějí zpříjemnit konec roku.

Sváteční atmosféra
Autor: profimedia.cz

Váháte, jestli by vám mimo domov přeci jenom nechyběly vánoční koule, koledy a vánočka? Nemusíte. Hotely jsou na turisty v období vánočních svátků připravené a snaží se jim navodit tu správnou atmosféru plnou pohody a klidu. Ozdobený lobby bar a recepce, kde hraje vánoční hudba, je v hotelech samozřejmostí.

Stejně běžné je i Štědrovečerní či silvestrovské menu a doprovodný program. Na jídelních stolech je navíc daleko bohatší nabídka včetně vánočního cukroví. Po večeři se můžete pobavit na galavečeru se speciálním programem, jehož součástí bývají ukázky z místního folkloru, speciální animační program, hraje hudba k tanci a od půlnoci je třeba diskotéka.

Exotika blízká i daleká

Kam vyrazíte, záleží jen na vaší chuti a finančních možnostech. Například v Egyptě seženete zájezd all inclusive už za 14 000 korun na osobu, náročnější turisté si můžou připlatit za bělostný písek a krásné přírodní scenérie.

„Z blízkých destinací volí klienti kromě Egypta i Spojené arabské emiráty, Dubaj a Kapverdské ostrovy. Z exotiky pak vede Kuba, Dominikánská republika, Isla Margarita, Mexiko, Keňa a Zanzibar,“ říká Stanislav Zíma, marketingový ředitel CK EXIM Tours.

A co klineti kormě moře a slunce od vánočních pobytů očekávají? Podle Lenky Berberi, ředitelky cestovní kanceláře Blue Style, chtějí jednoznačně zážitek a odpočinek a je jim jedno, ve které části světa se ve vánočním čase nacházejí.A co vy, už víte, v které destinaci letos budete trávit svátky?

Kam se jet ohřát na Vánoce? Podívejte se na tipy do naší fotogalerie!
Fotogalerie
5 fotografií