Je sice teprve podzim, ale pokud si chcete na Vánoce a Silvestr opravdu odpočinout, je dobré začít s plánováním hned. Hotely a penziony na českých horách už teď zažívají nápor těch, kteří si tady chtějí pobyt na přelomu roku rezervovat. Silvestrovská dovolená na horách je zvláště mezi mladšími lidmi velmi oblíbená. Lyžovačka, silvestrovský raut, živá kapela nebo vystoupení kouzelnice – i to je možné prožít během jediné silvestrovské noci.

Vánoční pobyty jsou oproti tomu v očích mnoha lidí stále ještě něco exotického. Vyrazit na dobu kolem Štědrého dne mimo svůj domov je ale lákavé zvlášť pro ty, kteří chtějí předejít klasickému vánočnímu šílenství. To vědí i majitelé hotelů, a proto do vánočních a silvestrovských pobytových balíčků velmi rádi zařazují i wellness programy, jako jsou nejrůznější masáže, zábaly nebo volné vstupy do sauny či bazénu. Nebyl by to krásný Štědrý den, kdy by se o vás celou dobu někdo staral?

Drtivá většina lidí tráví Vánoce doma, zároveň ale přiznává, že by jim nevadilo strávit je na horách v hotelu nebo u moře
Autor: OREA HOTELS

Šťastný nový rok v hotelu a bez starostí. Jednejte rychle

Tuhle představu není problém si splnit, jenom si pospěšte – o pobyty na přelomu roku je zvýšený zájem a už teď z některých míst hlásí, že mají plnou kapacitu. V roce 2008 např. trávilo přelom roku v hotelích na českých horách bezmála dvě stě tisíc Čechů a sto tisíc cizinců. A poptávka prý rok od roku stoupá – i přesto, že právě na konci roku vyjde ubytování nejdráž. Důvod? Možná i to, že hostům odpadají starosti s přípravou pohoštění i s úklidem po bujaré domácí oslavě. Jen s ranní kocovinou a bolestí hlavy si už musejí poradit sami.

 „Největší zájem je momentálně o hotely s wellness zázemím a o hotely a penziony v Krkonoších a Jizerkách,“  říkají průzkumy. Lidé tradičně pojí oslavu Silvestra s několikadenní lyžovačkou a následným relaxem ve wellness centru. Vyvrcholením pobytu pak bývá silvestrovský gala večer. „Obvykle s živou muzikou, popůlnoční diskotékou a občerstvením ve formě švédských stolů,“ popisuje podobu silvestra na horách majitel hotelu. Výjimkou nejsou ale ani vystoupení kouzelníků, slavnostní tříchodová večeře nebo speciální animační program pro děti v oddělené místnosti.

Na Vánoce v hotelu? Napekli cukroví a byl i kapr

I přesto, že Vánoce tráví většina Čechů doma v kruhu rodiny, je nabídka hotelů velmi široká. Zvlášť zajímavé jsou třeba speciální vánoční balíčky pro seniory – vyřeší častý problém starších párů, kterým se děti rozutekly a založily vlastní rodiny. „Trávit je na placených pobytech na rozdíl od ciziny u nás není ještě zcela obvyklé,“ vysvětluje hoteliér. „Nejoblíbenější jsou ale mezi lidmi kolem padesátky – můžou si dovolit luxusní hotel a rádi si užijí poklidné Vánoce sami ve dvou,“ dodává.

Někde za vás i napečou, nikdo tak nepozná, že jste místo předvánočního vyvařování relaxovala ve wellness centru
Autor: OREA HOTELS

Nabídka českých hotelů je přitom v tomto směru hodně bohatá a neomezuje se jen přímo na Štědrý den a následné svátky. Pokud vás irituje každoroční předvánoční shon, fronty v obchodech a nekonečné pečení cukroví, můžete utéct třeba na wellness víkend. Tam za vás i napečou a pětikilovou krabici s cukrovím nafasujete při odjezdu jako výslužku.

 

Vánoční hotelové balíčky. Co všechno obsahují?

Přemýšlíte o Vánocích nebo Silvestru v hotelu? Pak rozhodně hledejte speciální balíčky. Nejen, že mají příjemnou cenu, navíc v sobě kromě ubytování ukrývají i další zajímavé služby v ceně. Jaké?

  • Čtyřchodovou štědrovečerní večeři a drobný dárek od  personálu  
  • Domácí punč, cukroví na pokoji, vánoční výzdobu
  • Krabici cukroví při odjezdu
  • Volné vstupy do hotelového wellness centra
  • Velké slevy na skipasy na českých horách
  • Poukazy na masáže, perličkové lázně a jiné relaxační aktivity

Před Vánocemi je možné využít i speciální nabídky hotelových wellness center. „Voňavé masáže, skořicové zábaly nebo perličkové lázně – to je jen stručný výčet služeb, které hotely přidávají k vánočním pobytům zdarma,“ vypočítává manažerka hotelu.

polovině listopadu bývá velká část ubytovacích kapacit na svátky plná
Autor: OREA HOTELS

Namasíruj mi záda, jsou přece Vánoce

Odpočinout si od vánočního shonu a stresu je možné i při workshopech, které jsou součástí pobytů. Od profesionálů se tak můžete naučit, jak nazdobit perníčky nebo vyrobit originální vánoční výzdobu. Personál vám k tomu ještě připraví domácí punč nebo svařák a naservíruje cukroví.

Na Štědrý den a svátky u Čechů ale pořád vede klasika v podobě vánočního kapra, sledování pohádky a návštěv u příbuzných v dalších dnech. Těch, kteří se rozhodnou strávit sváteční dny v rukou profesionálů není mnoho. Přitom samotný vánoční pobyt v nazdobených Mariánských Lázních spojený s relaxační kůrou může být sám o sobě příjemným a originálním dárkem.

 

OREA HOTELS, největší český hotelový řetězec s více než 20 hotely v těch nejatraktivnějších lokalitách České republiky vybírá z nabídky hotelů a jejich speciálních vánočních akcí:

 

OREA Hotel Fontána
Autor: OREA HOTELS
 


Vánoce pro seniory

Obdarujte svoje rodiče originálním dárkem ještě před Vánocemi! Vánoční pobyt pro seniory v OREA Hotelu Fontána zahrnuje 5 nocí s polopenzí, uvítací nápoj či štědrovečerní večeři, ale také 3 taneční večery nebo relaxační rašelinové zábaly a masáže.

 
 
OH Palace Zvon
Autor: OREA HOTELS
 

Silvestr 2012

Užijte si Silvestr stylově! Čtyři noci v OREA Hotelu Palace Zvon  v krásných Mariánských Lázních, polopenze, silvestrovská oslava s živou hudbou a trochou relaxace v ceně: Dopřejte si Silvestr, na který nezapomenete!

 

 
OREA Wellness Hotel Santon
Autor: OREA HOTELS


Vánoční trhy v Brně s vůní svařáku

Tradiční brněnské vánoční trhy jsou známé pro voňavé moravské dobroty nebo třeba ručně vyráběné slaměné ozdoby. Vydejte se na brněnské vánoční trhy a večer relaxujte v OREA Wellness Hotelu Santon s volným vstupem do parních lázní a saunového světa.

 

 
OREA Vital Hotel Sklář
Autor: OREA HOTELS
 

Zlaté vánoční svátky

Jaké jsou Vánoce v Harrachově? V OREA Vital Hotelu Sklář si užijete vánoční galavečer se štědrovečerní večeří formou 4chodového menu, Vaše děti si zase užijí spousty zábavy při doprovodných programech po celou dobu pobytu.