Dokážete popsat, co slovo wellness vlastně znamená? Výkladový slovník uvádí, že wellness představuje fyzické, mentální a emoční zdraví člověka, obvykle včetně zdravého způsobu života, jako je vhodná strava a cvičení. Dnes je ale pod pojmem wellness zahrnuto také vše kolem lázní, lázeňských pobytů a blahodárných procedur.

Slevové portály se předbíhají ve výhodných nabídkách, cestovní kanceláře objevují nová místa a individuální turisté se vracejí do českých hor. Jestli patříte k těm, co vyrážejí na wellness raději na vlastní pěst, ověřte si rezervaci hotelu ještě těsně před odjezdem a podívejte se na předpověď počasí. Pokud máte tu možnost, prohlédněte si fotogalerii wellness centra na internetu, abyste nebyli zklamaní. My vám přinášíme několik tipů, kde vás zklamání rozhodně nečeká.

ČESKÁ REPUBLIKA

čr vlajka
Autor: archiv
Správné duo jezdí na Horní Bečvu

Ve dvou tady zaplatíte často méně než za jednoho v populárních horských střediscích v Čechách. „Jen málokteré místo v Beskydech nabízí tak úžasný pohled na Radhošť a Pustevny, jako hotel Duo na Horní Bečvě,“ doporučuje Libor Šugárek z CK Vítkovice tours. Majitel hotelu procestoval svět a trendy zhmotnil v hotelovém medical wellness.

Tip Blesku:

Ochutnejte zážitkové degustační menu regionální kuchyně. Vyzkoušejte proceduru Rhassoul – aplikaci marocké jílové zeminy s čisticími účinky a uvolněte se v mystické odpočívárně Feng Shui za působení čtyř živlů – ohně, vody, země a vzduchu.

Kde se ubytovat:

Místo  
Termín Počet nocí
Strava 
Doprava Cena
Horní Bečva, Hotel DUO*** 1. až 2. 11. 1 polopenze vlastní 525 Kč/os.

 

Čtyřhvězdičková harmonie ve Špindlu

Horské středisko Špindlerův Mlýn v areálu Krkonošského národního parku je místo, které si oblíbily české celebrity. V Harmony clubu vás čeká nově vybudovaný relaxační komplex s pěti saunami. Aromaterapeutické a ozdravné účinky na vaše dýchací cesty naplno pocítíte v tropické sauně s citrusovou vůni.

Tip Blesku:

Vyzkoušejte thajskou masáž nebo ajurvédské rituály. Zaplavat si můžete ve dvanáctimetrovém bazénu a zalenošit ve vířivce s výhledem na Krkonoše. K dispozici je pro vás bowling, střelnice, bobová dráha a golfový simulátor.

Kde se ubytovat:

Místo Termín 
Počet nocí Strava Doprava Cena
Špindlerův Mlýn, Hotel Harmony Club**** 23. až 25. 11. 2 polopenze (švédské stoly)   vlastní 5760 Kč/2 os.

MAĎARSKO

1286133:gallery:true:trueKrálovna Dunaje Budapešť

Budapešť patří k nejkrásnějším městům Evropy. Její nábřeží je součástí světového kulturního dědictví UNESCO. „Nabízíme ubytování v největším hotelovém komplexu s akva-parkem ve střední Evropě. Dominantou je replika kambodžského chrámu. Malí i velcí ocení 17 vnitřních a venkovních bazénů nebo 180 m dlouhou horskou řeku,“doporučuje Jan Osúch z CK Fischer.

Tip Blesku:

Neměli byste vynechat návštěvu proslulých Gellértových termálních lázní. Vyzkoušejte třeba termální a perličkovou koupel nebo bazén s mořskými vlnami.

Kde se ubytovat:

Místo Termín Počet nocí Strava Doprava Cena
Budapešť, Ramada Resort Aquaworld****+ 9. až 11. 11. 2 polopenze vlastní 4790 Kč/os.


Prvotřídní relaxace v Büku

V místě, kde se setkává podhůří Alp a Malá uherská nížina, leží zrekonstruované lázně Bük, které na rozloze 14 ha poskytují vynikající podmínky pro odpočinek, sport i léčbu. „Specielní bazény pouze pro nejmenší návštěvníky doplňuje toboganový komplex, sportovní hřiště a zábavní programy,“ doplňuje Tomáš Brejcha z Čedoku.

Tip Blesku:

Tohle je doslova ráj pro plavce. Vyzkoušet můžete všech 27 krytých i venkovních bazénů o teplotě 32–38 °C – to jsou ty léčivé. A samozřejmě také klasické plavecké o teplotě 26–28 °C.

Kde se ubytovat:

Místo Termín Počet nocí Strava Doprava Cena
Bük, Répce Gold**** 2. až 4. 11. 2 polopenze vlstní 3290 Kč/os.

RAKOUSKO

1286136:gallery:true:trueTermály a koupání v Laa

Region Laa nad Dyjí leží u dolnorakouského Weinviertelu. Z Prahy jste tu za tři hodiny. K odpočinku lákají vnitřní i venkovní bazény a saunový svět v termálních lázních. Město se pyšní dvěma restauracemi s prestižním oceněním Michellin, Ubytujte se v Hotelu zum Brudertor u náměstí, kde najdete jednu z nich.

Tip Blesku:

Když do lázní zavítáte v den svých narozenin, budete mít vstup včetně využití saunového světa zdarma. Otevírací doba lázní je od 9 do 22 hodin. Dospělí jinak platí za tříhodinový vstup 14,50 eura (362,50 Kč).

Kde se ubytovat:

Místo Termín Počet nocí Strava Doprava Cena
Laa nad Dyjí, Hotel Zum Brudertor****  1. až 2. 11. 1 snídaně vlastní 1138 Kč/os.

Malebné lázně v srdci Korutan

Proslulé termální lázně Bad Kleinkirchheim dostaly jako první ze všech středisek v Rakousku certifikát »Alpský wellness«. Leží v srdci Korutan, obklopeny národním parkem Nockberge. „Kromě široké nabídky lázeňských služeb poskytují zázemí pro řadu venkovních aktivit,“ říká Martin Řimnáč, výkonný ředitel CK New-Dama.

Tip Blesku:

Bad Kleinkirchheim je také proslulým lyžařským střediskem. Každoročně se tady pořádají dokonce pravidelné závody světového poháru ve sjezdovém lyžování žen.

Kde se ubytovat:

Místo Termín Počet nocí Strava Doprava Cena
Bad Kleinkirchheim, Hotel Kolmhof**** 26. až 29. 10. 3 rozšířená polopenze vlastní 6750 Kč/os