Uspěchaný životní styl a na druhé straně snaha pečovat o vlastní zdraví. To jsou dva hlavní důvody toho, proč v posledních letech i v Česku vyrůstají jako houby po dešti hotely s wellness zázemím. Díky silné konkurenci je kvalita těchto zařízení srovnatelná třeba s těmi rakouskými, zatímco ceny zůstávají příjemně české.

O wellness boomu mohou mluvit hlavně české hory. „Jakmile opadnul sníh, odjela nám většina turistů. Teď jsme konečně přišli na způsob, jak je tu udržet celý rok,“ pochvaluje si svůj „wellness upgrade“ jeden z krkonošských hoteliérů. Právě tady, v Krkonoších  a na Šumavě vyrůstají Spa centra nejvíce. Horské hotely se tak mimo lyžařskou sezonu stávají cílem těch, kteří se chtějí nechat hýčkat a preventivně bojovat proti nejrůznějším chorobám.

Procedury si můžete vybrat sami anebo si nechat poradit od odborníků.
Autor: Orea Hotels

Sněženky a machři ve wellness hotelu

Wellness může být hlavní náplní dovolené nebo jen příjemným doplňkem při špatném počasí nebo po sportovním výkonu, kdy si člověk vybere jen jednotlivé procedury. Existují i wellness programy šité přímo na míru nebo balíčky procedur, které cílí na konkrétní problém. „Nabízíme pobyty na odbourání stresu, romantické balíčky pro dva, ale i wellness pobyty spojené s detoxem,“ přibližuje nabídku hoteliér ve Špindlerově Mlýně.

Zorientujte se v nabídce wellness hotelů

Ke standardu patří klasické a antistresové masáže, masáže lávovými kameny, čokoládové a aroma masáže. Běžnou součástí jsou i finská sauna, whirlpool, bazén, solárium nebo posilovna. K méně tradičním procedurám patří oxygenoterapie, tedy kyslíková terapie.

Součástí wellness pobytů jsou mnohdy netradiční procedury.
Autor: Orea Hotels

Bez peněz na wellness

V minulosti patřily wellness pobyty k těm nejdražším a mnoho lidí si proto radši pár tisíc připlatila a odjela k moři. Spolu s nárůstem počtu wellness hotelů se tak musela změnit i cenová politika – v době, kdy je možné dovolenou u moře pořídit za pár tisíc a v zimě se ceny lyžařských pobytů u nás a v zahraničí téměř rovnají, s průměrným tříhvězdičkovým hotelem díru do světa neuděláte. Klienti chtějí za své peníze nejen kvalitní ubytování a stravu, ale i kvalitní doplňkové služby.

Ceny wellnes pobytů se tak znatelně snížily. Ještě více je tento trend patrný po nástupu slevových portálů, kde lze základní wellness balíček pořídit za pár tisíc korun. V mnoha případech se ale vyplatí být ostražitý – kvalitní wellness prodává hlavně jeho pověst. Nakonec často zjistíte, že akční balíček špičkového hotelu vyjde levněji než „úžasná“ sleva na slevovém portálu.

Whirlpool, bazén nebo sauna patří dnes ke standardu.
Autor: Orea Hotels

Proškolený personál je základ

Ke kvalitnímu zážitku z wellness procedur, který zároveň tělu pomůže, také nestačí jen to, aby se hotel prezentoval tím, že má saunu, bazén, parní lázně nebo whirlpool. Jen vyškolený a odborný personál, který svému povolání stoprocentně rozumí, je zárukou toho, že wellness pobyt pomůže a ne uškodí.

 

OREA HOTELS , největší český hotelový řetězec s 20 hotely v těch nejatraktivnějších lokalitách České republiky vybírá z wellness pobytů svých hotelů:

 Nejen sladké rozmazlování

Rozmazlete se v OREA Hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně. Připravena je pro vás medová či čokoládová masáž pro dámy, reflexní nebo relaxační zdravotní masáž pro pány, římské parní lázně, sauna a romantická večeře formou menu v hotelové restauraci Panorama.


Autor: Orea Hotels
 

 Týden pro zdraví

Zažijte týden bez starostí v OREA Wellness Hotelu Horizont . Vyzkoušíte klasickou masáž, perličkovou koupel se solí z Mrtvého moře, inhalaci, suchou uhličitou koupel i rašelinový či parafínový zábal.


 
Autor: Orea Hotels

 Afroditino tajemství

Nabídka, která potěší každou ženu – v nejluxusnějším hotelu v Harrachově, v OREA Vital Hotelu Sklář, na vás čeká Afroditin omlazující peeling s jemnou masáží pro dámy nebo Apollónova uvolňující masáž zad s vinným voskem pro pány, obličejová maska s mořským kolagenem nebo mořská koupel s perličkami.


 
Autor: Orea Hotels

Autor: OREA HOTELS