Sluncem prozářený Rhodos oplývá Středozemní a Egejské moře a leží nedaleko Turecka a Kypru. Během letních měsíců je na ostrově teplota kolem 30 stupňů, slunce vychází brzy ráno a zapadá kolem 20 hodiny.

Kde se opalovat?

Svoje těla můžete vystavovat slunečním paprskům buď na písečných nebo kamínkových pláží, dobře lenošit se vám bude ale i u hotelu. Skoro všechny ubytovací zařízení mají k dipsozici bazén, a většinou i brouzdaliště pro malé děti. Rhodos je ideálním místem pro rodinnou dovolenou, protože kromě ubytování v centru města tu najdete i spoustu hotelů v odlehlejších částech ostrova, kde budete mít dostatečný klid.

Co tam dělat?

Jestli vás nebaví jen koupání a odpočinek na slunci, i vy si na Rhodosu přijdete na své. Můžete si třeba užít vyjížďku na oslu na starověkou akropoli v romantickém městečku Lindos, zavítat do starověkých lázní, navštívit typický řecký domek s mozaikovou dlažbou, podívat se na výrobu tradiční keramiky, podniknout výlet na lodi, potápět se nebo vyzkoušet windsurfing.

Co ochutnat?

Až vám vyhládne, dopřejte si pohoštění, nad kterým se vám budou sbíhat sliny. Řekové jsou skuteční gurmáni, v tavernách si vychutnávají hlavně večeře, které se skládají i z deseti chodů. Základem většiny slaných pokrmů je ten nejlepší panenský olivový olej, který prospívá především srdci. Určitě si nenechte ujít saláty s balkánským sýrem, právě vylovené plody moře, chutný pita chléb s jikrovou nebo lilkovou pomazánkou, taštičky z listového těsta plněné ovčím sýrem, mlété hovězí maso na sto různých způsobů, jehněčí špízy, grilovanou zeleninu a mnoho dalších dobrot. Jako sladkou tečku Řekové podávají dezerty plné medu a ořechů, nejlépe v kombinaci se speciální zmrzlinou z pryskyřice.  K zapíjení se nejvíc hodí svěží bílé řecké víno, které je díky dostatku sluníčka příjemně nasládlé.

Kromě skvělého jídla vás tu čekají i milí a pohostinní lidé, kteří si váží každého turisty.

Tip: Zájezdy nejen na Rhodos ale i na další řecké ostrovy nabízí za rozumné ceny například cestovní kancelář Alexandria.

Fotogalerie
3 fotografie