K výsledkům dospěl po tříletém výzkumu sociologický tým profesorky Sathit Niyomyatové z Thammasat University. Ten oslovil na 470 prostitutek po celé zemi.

Dívky v dotazníkovém šetření anonymně ohodnotily přes šest tisíc klientů. „Zajímala nás náročnost, délka styku, chování, vztah k alkoholu, míra hrubosti i solventnost sexuálních turistů v závislosti na národnosti,“ vysvětluje profesorka Niyomyatová.

Jak ve své studii upozorňuje, neznamená to, že by Slováci byli nejlepšími milenci. U thajských prostitutek jsou však oblíbení pro nekonfliktnost a nenáročnost. Podobně hodnocení jsou i pátí Češi.

„Naopak nejméně oblíbenými zákazníky jsou Švédové. Ti se nejčastěji domáhají bolestivých praktik, soulože bez kondomu, bývají často pod vlivem alkoholu a o to déle jejich soulož trvá a je pro dívky nepříjemná,“ říká Niyomyatová.

Thajsko ročně navštíví přes 15 milionů turistů. Sexuální turistika tu rozkvetla během vietnamské války, kdy tuto destinaci začali navštěvovat američtí vojáci. Spolu s Filipínami a Kubou patří Thajsko mezi nejoblíbenější sexuální cíle mužů, zejména z evropských zemí.

Jak jsou oblíbení muži u thajských prostitutek
1. Slováci    86 %
2. Francouzi    83 %
3. Američané    74 %
4. Belgičané    72 %
5. Češi    71 %
6. Rakušané    64 %
7. až 8. Švýcaři    63 %
7. až 8. Nizozemci    63 %
9. Kanaďané    53 %
10. Dánové    49 %
27. Němci    35 %
35. Švédové    17 %