AGL travel pro vás připravila 15denní pobytově poznávací letecký zájezd –
Nejkrásnější ostrovy a pláže Thajska
, který vás zavede na tyto ostrovy a pláže, a také samotný pobytový 15denní zájezd na nádhernou pláž Railay Bay na Krabi.

Jízda na kole i na slonech – pohádkově krásné Krabi

Krabi je letovisko ležící na jihu Thajska, které mají dnes turisté v největší  oblibě. Můžete se zde projít po nejromantičtějších plážích světa. Pláže Krabi obklopují pohádkové laguny, na které se dostanete člunem. Laguny lemují monumentální skalní útesy a jsou rájem pro příznivce potápění. Krabi je velmi fotogenická oblast, která nabízí mnohé vyžití např. jízdu na slonech, či horských kolech a má i podmínky pro horolezectví.

Jižní Thajsko nabízí jízdu na slonech i Pláž Leonarda DiCapria
Autor: AGL

Filmovou Pláž najdete na ostrovech Phi Phi

Jedná se vlastně o dva ostrovy – Ko Phi Phi Don a Ko Phi Phi Ley, které společně tvoří národní park. Větší je ostrov Ko Phi Phi Don, jehož dvě části spojuje kilometr široká šíje. Jednou z hlavních atrakcí ostrova je vyvýšená vyhlídka, ze které je rozhled na celou oblast s dalšími ostrovy. Nejkrásnější je pohled při západu slunce.

Ostrov je obydlený a snadno zde najdete  uvytování. Kromě šnorchlování a potápění se turistům nabízí i jízda v kanoích. Také je možné pronajmout si loď a navštívit jeskyně s pravěkými malbami.V době odlivu voda ustupuje až do vzdálenosti několika kilometrů od pobřeží.

Menší ostrov Ko Phi Phi Ley je neobydlený a nesmí se zde ani tábořit. Ostrov, nedotčený civilizací, nabízí nádherné a čisté pláže a ideální podmínky pro potápění či šnorchlování.

Jižní Thajsko nabízí jízdu na slonech i Pláž Leonarda DiCapria
Autor: AGL

Potápění, relax a procházky džunglí najdete na Kho Tao

Kho Tao má vyhledávanou jižní pláž San Nuan, kde se lze ubytovat v bungalovech. Místo je to krásné, bez lidí, dostupné jen lodí po vodě.

Zážitkem jsou procházky džunglí i místo samotné. Pro bohatý podmořský život s barevnými rybami a korály představuje korálový ostrov současný ráj potápěčů i ideální místo pro plavání v průzračné vodě a relax na pláži.

Jižní Thajsko nabízí jízdu na slonech i Pláž Leonarda DiCapria
Autor: AGL

Hua Hin – chcete jet na dovolenou s thajským králem?

Hua Hin je letovisko, kde tráví dovolenou královská rodina a domácí turisté. Návštěvníků ze zahraničí je zde zatím málo, tato lokalita teprve čeká na "objevení". Ceny služeb jsou proto nízké, moře čisté.

Město Hua Hin leží na opačné straně od Bangkoku než Pattaya, cca 2 hodiny jízdy. Je zde klid, místní hospůdky útulné, pláže písčité, pozvolně se svažující. Kolem pobřežní promenády najdete stánky, hospůdky a obchůdky.

V Hua Hin je noční trh "night market" kde se prodává levné zboží, jídlo a suvenýry. Nutno smlouvat. V národním parku zde žije čínský tygr, thajský medvěd, leopard i divoký slon. Absolvovat můžete safari či pěší výlet.

Jižní Thajsko nabízí jízdu na slonech i Pláž Leonarda DiCapria
Autor: AGL

Party ostrov Ko Phangan navštivte za úplňku

Mezi turisty je proslulý svými „úplňkovými párty“, které probíhají vždy, když je měsíc v úplňku. V hlavní sezoně se na pláži Haad Rin schází i třicet tisíc tanečníků. Úplňková party údajně vznikla v 80. letech jako spontánní narozeninová oslava. Pro velký úspěch ji další měsíc zopakovali znovu, a znovu …

Akce začíná vždy po setmění v den lunárního úplňku. Desítky barů, prodejci suvenýrů, žongléři a artisté tvoří kolorit party. Více než desítka sound systémů utichne až další den odpoledne. Plážová slavnost probíhá ve znamení fosforeskujících barev, kterými se označí většina účastníků. Koktejly, vodka a rum se lijí do kyblíčků a báboviček na písek.

Vstup na pláž Haad Rin je v den konání akce 100 bahtů, zhruba pětašedesát korun. Ceny drinků začínají na 200 bahtech. Nejlepší spojení je z nedalekého ostrova Ko Samui (známého dovolenkového letoviska), ze kterého vyplouvají na Ko Phangan pravidelné lodní linky.

CK AGL travel - www.agltravel.cz

Fotogalerie
15 fotografií

Komerční prezentace