Ještě nikdy jste nebyli v těch místech, kde se fotí reklamy na plavky? Prázdná bělostná pláž, palmy se sklánějí nad hladinou a slunce pokud možno zapadá. Udělejte si ve svatebním rozpočtu místo na trochu toho luxusu a dopřejte si pár nezapomenutelných zážitků.

Líbánky v Thajsku – zemi úsměvů

Thajsko je svatební lokalitou číslo jedna. Proč? Váš zamilovaný úsměv tady totiž nebude pro smích – země úsměvů vás ohromí nejen skvostnými plážemi a tropickou vegetací, ale především ochotou a přívětivostí zdejších lidí. Hezky se k vám budou chovat jak v nejznámějších letoviscích jako Phi Phi nebo Pattaya, tak na malých ostrůvcích.

Thajsko se pyšní mnoha luxusními resorty, kde se o vás dokonale postarají. A navíc ty pláže!
Autor: FIRO-tour

Novomanželské slevy

Většina cestovních kanceláří nabízí čerstvým novomanželům výrazné slevy ze svých zájezdů. Určitě se u vaší cestovky ohledně těchto možností informujte. Často stačí oddací list ne starší než 6 měsíců, takže ho při výběru vaší líbánkové destinace nezapomeňte doma.

Jednou z nejkrásnějších provincií celého Thajska je pobřežní oblast Krabi s mnoha nádhernými ostrůvky v Andamanském moři. Sice tu potkáte poměrně dost turistů. Ale zdejší potápěčské lokality za to stojí. Můžete si zkusit profesionální ponor anebo prostě jen vzít člun a za šplouchání okolních vln se potopit do barevného korálového ráje.

Na ostrově Ko Samui zase budete obdivovat krásu kokosových palem pod divokými vodopády v tropickém pralese ve středu ostrova. Z až kýčovitě krásných pláží se pak loďkou vydáte k některému z 80 okolních ostrůvků a v opuštěné zátoce si můžete za svitu měsíce představovat, jaké to asi bylo, když dávní Thajci stavěli zdejší velkolepé chrámy.

Půjčit si jachtu a plout kolem nádherného písčitého pobřeží můžete na kubánské pláži Veradero.
Autor: FIRO-tour

 

Kubánské plážové radovánky

Údajně jedna z deseti nejhezčích pláží světa je 20 km dlouhá pláž v kubánském letovisku Varadero. Lehký vánek od moře, jemný bílý korálový písek a tropické slunce ve společnosti vychlazeného Cuba Libre. Líbánky, kde se nemusíte o nic starat, zaručí ochotní Kubánci. A díky rozlehlosti celé pláže se vždycky najde místo v soukromí.

 

Kubánská salsa

Nejoblíbenější kubánský tanec je salsa, o které se říká, že je svobodným tancem v nesvobodné zemi. Kubánci jsou považováni za skvělé tanečníky především pro svou přirozenost a spontánnost. Pár lekcí salsy během vašich líbánek vám dodá novou dávku vášně.

Keňa – romantické safari pro milovníky zvířat

Pokud vám ale božské pláže nestačí, pak nezbývá než vyrazit do Keni. Tam se totiž dočkáte nejen avizované plážové nádhery, ale i vysokých hor nebo divokých savan plných zvířat, Evropanům známých pouze ze ZOO. Safari, což ve svahilštině znamená „cesta“, si můžete užít třeba v džípu s řidičem, který vám zároveň uštědří zoologickou přednášku.

náplní svatební cesty byste měli být vy dva. V Keni si navíc užijete luxusního soukromí!
Autor: FIRO-tour

Dobrodružnou část vaší svatební „safari“ pak můžete zakončit nocí pod širákem v africké buši nebo koupáním na březích Indického oceánu, kde se v nedotčených korálových útesech prohání tisíce ryb. Keňa je ideální, toužíte-li především uniknout civilizaci – na tisíc obyvatel tu připadá pouze 10 aut a 10 telefonů.

Dominikánská republika – ráj zamilovaných

Všechny odstíny modré můžete hledat v mořích Dominikánské republiky, ostrovního státu, který je znám hlavně pro své luxusní pláže a unikátní podmořský svět. Karibik ve své pravé podobě na vás čeká v nejkrásnější oblasti Punta Cana kolem korálové pláže Bavaro, která je stejně jako kubánská Varadero v „top 10“ světových pláží.

Dominikána – azurová voda, bílý písek, vysoké palmy. A nejlepší na tom je, že příště na té fotce budete vy!
Autor: FIRO-tour

Pravá romantika tu „číhá“ všude – v malebných restauracích s mořskými plody, při večerních procházkách po pláži i při nočním koupání v teplém, průzračném moři. Za omamné vůně tropických květů můžete rybařit na otevřeném moři anebo se ztratit v divokých zahradách.

Mexiká divočina nejen pro novomanžele

Patříte-li mezi noční tvory, pak vážně popřemýšlejte o Mexiku. Najdete tady totiž jak odpočinek u moře tak divoké mexické noci v místních barech či tančírnách. Mexičané jsou horkokrevnými společníky a svěříte-li se do jejich péče, poznáte to pravé Mexiko.

Nádherné pobřeží a typické mexické bungalovy. Atmosféra staré indiánské země je cítit ve vzduchu.
Autor: FIRO-tour

Pokud ani potom nebudete mít dost, můžete se vydat na cestu k pralesním pokladům Mexika, k mayským pyramidám. Indiánskou historii si nejlépe vychutnáte na známém archeologickém nalezišti Chichén Itzá na poloostrově Yucatan. A abyste si i tady užili co nejvíce romantiky, můžete zkusit pozorovat hvězdy ze zdejší mayské observatoře.

Ať už se rozhodnete prožít svou svatební cestu kdekoli, měla by pro vás být zcela jedinečným a nevšedním zážitkem. Proto nezůstávejte při zemi a popusťte uzdu svým tajným snům, tohle je totiž přesně ta chvíle, kdy si to můžete dovolit.

Autor: Viola Kratochvílová &FIRO-tour

 

Inzertní sdělení: Cestovní kancelář FIRO Tour, odborník na dovolenou v Tunisku, Turecku, Egyptě, Řecku, Španělsku a dalších oblíbených destinacích, včetně těch exotických, vybírá ze své nabídky pobytových zájezdů

 

Thajsko – hotel Samui Resotel and Spa

FIRO-tour
Autor: FIRO-tour
Jemný bílý písek, zelené kopce porostlé kokosovými palmami a tropickou flórou byly také v posledních 10 letech objeveny turisty z celého světa. Odpočinek na nekonečných plážích, které uspokojí i velmi náročného klienta.

 

 

Kuba – hotel Cayo Libertad

FIRO-tour
Autor: FIRO-tour
Oblíbený hotelový komplex se nachází přímo na písčité pláži. Část hotelu Cayo Libertad se nachází na ostrově. Transfer z letiště ve Varaderu asi 35 min.

 

 

Keňa – hotel Baobab Beach, Kole Kole a Maridadi

FIRO-tour
Autor: FIRO-tour
Jeden z nejlepších all inclusive hotelů v Keni pro všechny, kdo vyhledávají vysoký standard ubytování a služeb. Ideálním místem pro ty, kteří chtějí zkombinovat sportovní vyžití s odpočinkem a zábavou. Vyhlášená kuchyně.