Vodní park Wild Wadi Water v Dubaji a zvláště sekce „atrakcí pro odvážné“ se stali ihned po otevření cílem vyznavačů adrenalinu. Na věž Jumeirah Sceirah jich denně vyšplhají stovky, desítky se jich ale při pohledu pod sebe otočí a seběhnou zpátky dolů na pevnou zem.

Osmdesátkou do vody

Ti odvážnější se posadí do koryta, vyslechnou si pokyny obsluhy, která u skluzavky celý den stojí, složí ruce za hlavu a spustí se třemi kaskádami dolů. Na konci je nečeká pád do bazénu – ten by mohl při rychlosti 80 kilometrů v hodině pekelně bolet – ale dlouhý dojezd podél imitace skalní stěny.

Podobných atrakcí je v sekci pro odvážné víc. Na tobogánu Tantrum Alley člověk třikrát vletí do „oka tornáda“, které ho několikrát otočí, a pak pokračuje pekelnou rychlostí níž. Burj Surj je pro změnu ohromný trychtýř, kam člověk vletí na nafukovacím kruhu. Na všechny tyto atrakce ale obsluha kvůli bezpečnosti pouští jen ty, kteří mají více než sto deset centimetrů.

Dubaj dělá pro turisty maximum, v létě jsou tu výrazné slevy pro rodiny, které přijedou s dětmi.
Autor: FIRO-tour

Děti bydlí zdarma, celé léto

I tak je ale celý park rájem hlavně pro děti. Všechny bazény a atrakce jsou vzájemně propojené – člověk nemusí celý den vylézt z vody. V létě je otevřeno od jedenácti dopoledne a zavírá se v devět večer. „Jen pozor na to, že ve čtvrtek a v pátek je tady více lidí – to jsou totiž v Emirátech dny pracovního klidu,“ upozorňuje delegát.

A na kolik tahle zábava vyjde? Celodenní vstup pro dospělého v přepočtu na 70 dolarů. Děti do dvanácti let mají teď v létě vstup zdarma – díky akci Kids go free, do které je zapojena velká část hotelových řetězců a která má za cíl nalákat do Dubaje ještě více turistů.

Akvárium v obchodním centru Dubai Mall patří k největším na planetě. Vejde se do něj 10 milionů litrů vody.
Autor: FIRO-tour

Kids go free

Dubaj v posledních letech těží převážně ze zájmu turistů. A aby jich neubylo, pořádají se zde několikrát do roka velké akce, do kterých se zapojují jak hotelové řetězce, tak aerolinky nebo obchody. Kromě obřích nákupních festivalů, které probíhají dvakrát do roka, tu v létě běží akce Kids for free – děti do dvanácti let mají zdarma ubytování, stravu a vstupy do desítek atrakcí, což se projeví i na nižších cenách zájezdů. Mezi partnery akce patří i nejslavnější dubajské hotely, unikátní krytá sjezdovka nebo právě aquapark Wild Wadi Water.

Zadarmo se teď děti podívají třeba i do krytého lyžařského areálu Ski Dubai, kde se jim budou věnovat instruktoři. Zatímco venku teploty šplhají ke čtyřicítce, tady se na pěti sjezdovkách, včetně černé, prohánějí lidé v lyžařských kombinézách při teplotě těsně pod nulou. Celý lyžařský areál potom přímo navazuje na slavný „obchoďák“ Dubai Mall.

Srdce nákupních festivalů – Dubai Mall

Pokud je vám jeho název povědomý, pak vězte, že právě ten je srdcem slavného nákupního festivalu. Mimochodem – psali jsme o něm v jednom ze starších článků. Jeho součástí je i obrovské akvárium o objemu deset milionů litrů vody.

„Žije v něm asi 33 tisíc živočichů, z toho 400 žraloků a je možné se projít skrz něj, respektive projít se proskleným tunelem,“ přibližuje jeho podobu delegát cestovní kanceláře. Součástí je i podmořská zoo - malí návštěvníci tak mají možnost na vlastní oči spatřit, jak vypadá podmořský svět u korálového útesu nebo v blízkosti skalnatého pobřeží.

Vodní svět u hotelu Atlantis soupeří o primát s aquaparkem na pláži Jumeniah.
Autor: FIRO-tour

Žraloci v aquaparku? Proč ne?

Svou troškou do mlýna, co se týká vodního adrenalinu, přispívá i slavný hotel Atlantis na největším umělém ostrově světa. Místní vodní svět Aquaventure proslavily prosklené tobogány, které vedou pod bazénem s rejnoky a žraloky. Jen těžko říct, jestli je člověk v té rychlosti, kterou nabere při sjezdu z věže, vůbec zaregistruje.

Určitě si jich ale všimne v proskleném tunelu, kde sedí na nafukovacím kruhu a mírný proud ho pomalu unáší. Namodralé přítmí a nad hlavou vznášející se stíny těchto mořských predátorů… tohle v českých aquaparcích nezažijete… Někteří více bojácní by možná dodali „naštěstí“.

Autor: Lucie Štěrbová & FIRO-tour

 

Hotel Atlantis

FIRO-tour
Autor: FIRO-tour
Jeden z nejoblíbenějších hotelů v Dubaji. Vynikající služby, nepřeberná nabídka aktivit pro děti i dospělé, nádherná pláž. Doporučujeme i nejnáročnějším klientům.

 

Hotel Jebel Ali Golf Resort & Spa

FIRO-tour
Autor: FIRO-tour
Hotelový komplex špičkové úrovně s množstvím aktivit pro děti a dospělé, vhodný zvláště pro rodiny s dětmi. Doporučujeme také hráčům golfu.

 

Habtoor Grand Resort

FIRO-tour
Autor: FIRO-tour
Luxusní hotelový komplex s kvalitními službami přímo na pláži a zároveň nedaleko centra Dubaje. Zkombinujte odpočinek a poznávání Dubaje!