Pitztalský ledovec ve středu Tyrolska je oblíbený již mezi celými generacemi českých lyžařů, láká totiž nejen jistotou sněhu, ale především dlouhou sezónou. 
Je to jedna z pěti lyžařských ledovcových oblastí Tyrol. Spočívá v údolí Pitztal v nadmořské výšce 2 600 až 3 440 metrů. Od Imstu v hlavním údolí Innu až do poslední osady Mittelberg najedete po silnici 40 kilometrů, a to zhusta mezi strmými skalními stěnami s obrovským převýšením. Okolní štíty se zvedají nad Pitztalské údolí o více než dva kilometry.
Na Pitztalském ledovci je nejvyšší lanovka Wildspitzbahn s vyhřívanými sedadly, postavená v roce 2012, přepraví hosty za šest minut do oblasti věčného ledu a sněhu do výšky 3 440 metrů.
Autor: Profimedia.cz
K nejvyššímu lyžařskému bodu celého Rakouska nyní přibyla i nejvýše položená restaurace v zemi. Výhled z ní patří k těm, na které se nezapomíná. Nejvýše položená rakouská kavárna Café 3.440 s visutou terasou a panoramatickou stěnou. Za slunečného počasí si kávu nebo čaj se štrúdlem můžete vychutnat pod modrým nebem, od několik set metrů hluboké propasti dělí váš stůl pouze skleněná zástěna. 
Než se vrhnete do lyžařských radovánek, doporučujeme krátkou rozcvičku, úbytek kyslíku může po rychlém výjezdu Gletscherexpressem potrápit i trénovaný organismus. 
Červené sjezdovky, které se ve směru dolů posléze dělí do tří větví, představují nejlepší lyžování na celém Pitztalském ledovci. Ostatní tratě jsou vesměs mírné, jen s krátkými atraktivnějšími pasážemi. Pokud máte jen trochu sportovnější ambice, doporučuji ledovcové dálnice pod Brunnenkogelem.
Na ledovci se nemusíte bát front. I v nejvíce navštěvovaných dnech se tisíce lyžařů rozptýlí a na lanovky a vleky nebudete čekat buď vůbec nebo nejvýše pár minut.