Hřejivé slunce, příjemné teplo, šumění vln… Nestýská se vám po létě? Na Mayské riviéře je léto v plném proudu, respektive tady je léto skoro pořád. Poloostrov Yucatán leží na pobřeží Karibiku a většina jeho letovisek je synonymem luxusu a vysokého standardu služeb.

Což mají „na svědomí“ hlavně američtí turisté. Ti sem totiž jezdí často a rádi, zároveň ale hoteliérům neodpouštějí jedinou chybku. Při absolutní spokojenosti jsou ale ochotní zaplatit hříšné peníze – a to je pro zdejší velká motivace. Platí to jak pro slavný Cancún, tak i pro menší letoviska. Ta jsou mnohdy ještě luxusnější.

Krvavé mayské památky, města v džungli a pláže Cancúnu – vítejte na Yucatánu!

Hotelová zóna Playacar nabízí ty nejluxusnější hotely v Mexiku.
Autor: ESO travel

Pět hvězdiček na kontě – Puerto Aventuras

Na rozdíl od Cancúnu a jeho obrovských hotelových komplexů, najdete v letovisku Puerto Aventuras spíš menší hotely a apartmány. Tady je totiž hlavní devízou soukromí a klid. Samotné městečko má jen šest tisíc obyvatel  a bývalo rybářskou osadou – o to nepatřičněji tu působí obrovský přístav, ve kterém kotví superjachty. Často i se slavnými celebritami na palubě.

Navíc - K ruinám mayského města Tulum je to odtud dvacet minut jízdy, do hodinky jste i na ostrově Cozumel , známém jako ostrov plodnosti. A obrovským lákadlem jsou v neposlední řadě i ochočení delfíni, se kterými si můžete zaplavat ve velkém bazénu. Pro milovníky ďábelsky ostré mexické kuchyně se potom nabízí účast na některém z kurzů vaření. Pořádají je samotné hotely a je o ně veliký zájem.

 Vydejte se na ostrov plodnosti! Karibský Cozumel láká na pláže, džungle i legendy

Bílý písek a minimum turistů – tak vypadají méně známá letoviska na Mayské riviéře.
Autor: Dennis Jarvis

Zóna luxusu – Playacar

Playacar je luxusní hotelová a rezidenční zóna navazující na známé letovisko Playa del Carmen. Pokud si v této oblasti člověk chce dopřát opravdu to nejlepší, měl by spustit kotvy tady. Na hlavní třídu, Pátou Avenidu s butiky a luxusními restauracemi je to kousek. Na golfové hřiště ještě blíž.

Zdejší hřiště je krásné, ale náročné a patřící mezi úzkou špičku nejlepších golfových hřišť ve Střední a Jižní Americe. Má osmnáct jamek, těsně ho lemuje „džungle“ a tvůrci si dali opravdu záležet na kontrastu pečlivě střiženého trávníku a okolní přírody. Má to atmosféru a tu nejmagičtější asi přímo na osmnácté jamce, od které je vidět na průzračné moře.

Počasí je tu fajn po celý rok. Teď jsou tu ale příjemnější teploty – okolo osmadvaceti stupňů.
Autor: ESO travel

Hotely v Playacar patří k mexické špičce. Pozor ale na to, že spousta z nich se specializuje pouze na dospělou klientelu. Najdete tu tedy hotely, které na svých webových uvádějí, že jsou u nich vítáni hosté starší šestnácti let, případně hotelové komplexy, které jsou rozdělené na „rodinnou“ část a na část pro dospělé hosty.

Kdy k moři? Teď! Ceny exotických zájezdů jsou nejnižší v roce. Poletíte za pakatel!

Playa Marona – pláž jako z katalogu

Dalším z klidných a luxusních letovisek, kde se soukromí ctí nadevše je Playa Marona. Navíc z Playa del Carmen je to jen patnáct kilometrů. Pláž, u které tohle malé letovisko leží, se pravidelně objevuje na seznamu nejkrásnějších pláží planety, teď je navíc nejvýhodnější sem vyrazit.

Golfové hřiště v Playacar je jedno z nejlepších ve Střední Americe.
Autor: ESO travel

Příznivé jsou totiž jak ceny last minute zájezdů (pokud budete mít štěstí při hledání, můžete dokonce letět a bydlet dva za cenu jednoho, a výjimkou nejsou ani slevy v řádech desítek tisíc), tak počasí. Teploty se od října do března pohybují okolo osmadvaceti stupňů. Po zbytek roku je tu až šestatřicet – což ale není právě ideální teplota pro výlety po okolí.


Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky last minute zájezdů

Za sluncem na Mayskou riviéru

Poznejte nejkrásnější pláže světa! Mayská riviéra – to je Cancún, Playa del Carmen a další letoviska. Golf, slunce, potápění, mayské památky. Luxusní hotely a dovolená, na kterou se nezapomíná!


Autor: ESO travel

 

Hotel Riu Lupita, Playcar

Nechte se hýčkat! A za super cenu! V nabídce deset dní v luxusním hotelu ve slavné hotelové zóně Playacar. Několik bazénů, wellness centrum, výborné restaurace, pláž jen kousek od hotelu!


 

 
Autor: ESO travel

 To nejlepší z Yucatánu

Vhodný program pro milovníky kombinovaných zájezdů. Po velmi atraktivním okruhu si budete užívat nádherných pláží Karibiku v některém z letovisek. Deset dní toho pravého Mexika!

 


 
Autor: ESO travel