Firma Blue Fusion, která je ve Státech více známa jako dodavatel dílů pro automobilku Ford, odhalila první detaily o připravovaném výstavním exempláři Rossi 66, postaveném na bázi vozu Chevrolet Corvette C6. Ten se ukáže v listopadu na show SEMA.

SEMA je výstava pro tuningové úpravce, ale občas tu lze najít i něco jiného než křídla pro Ford Mustang a kompresory velikosti malého hatchbacku pro tradiční osmiválce. Blue Fusion se dušuje, že Rossi 66 není v žádném případě o výkonu, ale čistě o designu a eleganci.

Přestavba bude probíhat celkem jednoduše. Zákazníci si domluví termín, přistaví svoji Corvette C6, Z06 nebo ZR1, složí tučnou zálohu a budou jen čekat. Jejich Corvette bude odstrojena, rozmontována a následně překapotována do jedné ze dvou možných podob. Blue Fusion nejprve zahájí výrobu kupé a později přibude i kabriolet  – oba inspirované nezapomenutelnými křvkami kultovní Corvette Sting Ray,

Zákazníci si budou moci vybrat ze široké škály doplňků k maximální individualizaci, popřípadě – pokud rádi prohánějí svou Corvette po okruhu – pakety Sport a Competition. A jestli to někdo bude myslet s okruhovým závoděním opravdu vážně, může si připlatit za čistě okruhovou verzi pro kategorii GT2 bez silniční homologace.

Podrobnosti o technice a ceně přestavby se dozvíme v listopadu, kdy se na výstavě SEMA tento exemplář představí veřejnosti.

Autoweb
Autor: autoweb.cz