„Základem dobré koupě je dostatečně dlouhá zkušební jízda,“ říká Pavel Foltýn z Auto ESA. Během ní se totiž prověří nejen startování studeného motoru, ale také vyhřívání oken, výkon topné soustavy a třeba i funkčnost různých komfortních doplňků. „V dnešní době je již u mnoha vozů součástí výbavy například vyhřívání sedadel, volantu nebo předního okna,“ vysvětluje Foltýn. Podle něj právě v zimním období lze takové doplňky vyzkoušet nejlépe. Paradoxně se dá docela dobře prověřit i funkce klimatizace, kdy lze poslechem zkontrolovat, zda sepne kompresor a zda funguje odmlžení předního okna.

Při zkoušení automatické převodovky doporučuje Foltýn určitou opatrnost: „Náplň automatické převodovky se musí nejprve zahřát, rozhodně proto prvních pár kilometrů nedoporučuji využívat funkce tzv. „kickdown“ nebo vytáčet motor v manuálním režimu převodovky.“ Jestliže to okolnosti dovolí, je vhodné zajet s vozem na volnou a bezpečnou plochu, kde lze například bržděním na sněhu zkontrolovat funkci ABS nebo protiprokluzového systému. U čtyřkolek lze obdobně prověřit sepnutí zadní nápravy v případě prokluzu té přední.

Další výhodou zimního nákupu ojetého vozu může být snížená cena u sezónních vozidel. „Kdo počká s první jízdou na jaro, může v zimních měsících velmi výrazně ušetřit například při nákupu kabrioletu nebo sportovního vozu,“ doporučuje Foltýn. Podle něj může v některých extrémních případech činit cenové zvýhodnění až sto tisíc korun.