U nejběžnějších modelů jako je například Škoda Octavia, Ford Mondeo nebo Volkswagen Passat, může být v lednu příštího roku výkupní cena nižší až o deset procent oproti aktuální nabídce,“ říká Pavel Foltýn z Auto ESA. Důvodem není podle něj vyšší počet ujetých kilometrů nebo zhoršený technický stav, ale prostý fakt, že vozidlo bude o rok starší. „Prodejní cena vozidel pak bude o něco nižší a je samozřejmé, že výkupní ceny musí být tomuto faktoru přizpůsobeny,“ vysvětluje Foltýn.

Podle něj není na místě obava, že by prodej vozu nějak výrazně ohrozil časový harmonogram jeho majitele. „V Auto ESA trvá celý proces prodeje přibližně 120 minut, což je určitě čas, který stojí za to, že před koncem roku dostane klient až o několik tisíc korun vyšší částku,“ říká Foltýn. V Auto ESA navíc pro extrémně vytížené zákazníky připravili novou službu, takzvaný Externí výkup. V praxi to znamená, že pracovník Auto ESA přijede ke klientovi domů nebo do kanceláře, prohlídne vozidlo, vyřídí veškerou administrativu a vyplatí peníze ihned v hotovosti, případně převodem na účet. „Klient tak neztrácí čas a nemusí s vozem nikam jezdit. Vše vyřídí v klidu svého domova nebo pracoviště,“ přibližuje službu Foltýn.

Jestliže tedy budete prodávat svůj vůz, nečekejte na leden. Prosinec vám totiž za prodej vašeho vozu nadělí mnohem vyšší částku.