ONLINE CHAT
podporujete porad dopravni nadaci?(Radka)
Foto
Ano, již mnoho let jsme partnerem Dětské dopravní nadace a je mi ctí, že jsem předsedkyní správní rady a díky všem dárcům i dalším členům správní rady každoročně podpoříme všechny přijté žádosti. Nebude tomu jinak ani letos a v prosinci se opět setkáme s dětmi, které při dopravní nehodě přišli o jednoho nebo oba rodiče, abychom jim ten předvánoční čas trochu zpříjemnili.
porad si myslite, ze spoluprace s fotbalem byl dobry napad?(Spartan)
Foto
Odezva je pozitivní a spolupráce s fotbalovou ePojištění ligou probíhá velmi příjemně. Chtěla bych zdůraznit, že se jedná o vůbec první spolupráci prodejce ojetých vozů s nejvyšší fotbalovou soutěží v celostátním měřítku v dějinách české ligy nebo slovenské reprezentace, což v mnohých budí emoce a mě to dává sih´gnál, že jdeme správným směrem. Stejně jako je fotbal férová hra, i my se snažíme přinášet do obchodu s ojetými automobily férovost. Vozy detailně prověřujeme, dbáme na neustálé zdokonalování našich prodejních procesů a snažíme se veřejnost edukovat, aby lidé mohli nakupovat ojeté vozy bezpečně a bez starostí.
jake slevy black friday u vas konkretne prinese? myslim u jakych aut konktretne? dekuji(Jan Doleček)
Foto
Níže můžu uvést několik příkladů: - Škoda Octavia z roku 2013, najeto 95 979 km, sleva 80 000,- a tedy nová cena 340 000,- / původní cena 420 000,- - Kia Sorento z roku 2010, 32 227 km najeto, sleva 100 000,- s novou cenou 230 000,- (původní cena 330 000,-) - BMW X5 z roku 2012, 89 255 km najeto, původní cena 880 000,-/cena po slevě 780 000,- a sleva 100 000,- - Mazda CX-5 z roku 2012, v plné výbavě s kůží a xenony, 60 085 km najeto, cena po slevě 460 000,- (původní cena 570 000,- a sleva 110 000,- - Volvo S80 z roku 2012, 97 578 km najeto, původní cena 700 000,-/cena po slevě 480 000,- (sleva 220 000,-)
od kdy do kdy u vas bude cerny patek(Miroslav)
Foto
Slevová akce až 30 % na vozy z naší nabídky v rámci Black Friday startuje již tento pátek 25. listopadu a končí v neděli 27. listopadu.
vanoce jsou cas pro uvery a verim, ze i auta se na vanoce kupuji. Jak se vyvyjel vas trh a uvery a leesingy??(karel daněk)
Foto
Doby, kdy zákazníci poptávali co nejlevnější vozy, již minuly. Důvěra spotřebitelů v českou ekonomiku se přímo úměrně odráží ve výši průměrné ceny ojetých automobilů kupovaných na splátky. Zatímco v roce 2014 to bylo asi 170 000 a loni 183 000 Kč, letos už si zákazníci v AAA AUTO na úvěr pořizují vůz v průměru za 200 tisíc korun. Lidé jsou ochotní investovat do koupě automobilu vyšší částky a využívají k tomu široké nabídky financování, přičemž jen v AAA AUTO mohou vybírat z nabídky čtyř největších společností. Na jednom místě jim nabídneme nejvhodnější vůz a zároveň zajistíme jeho výhodné financování, takže s ním mohou odjet prakticky ihned. V prémiové nabídce značky Mototechna, kterou AAA AUTO uvedlo na trh před čtyřmi lety jako svou značku pro prodej zánovních automobilů, vzrostla průměrná cena prodávaného vozu dokonce z 290000 Kč v roce 2014 na současných 350 000.
Jak se prodavaji jen malo ojeta auta?(Lucie)
Foto
Nový automobil ztrácí na hodnotě desítky tisíc korun ihned po výjezdu z autosalonu. K dalšímu výraznému snížení ceny dochází v prvních dvou letech provozu. Na konci tohoto období je hodnota vozidla zhruba o 30-50 % nižší, než byla původní kupní cena. Ojeté vozy sice s každým dalším rokem ztrácejí hodnotu pomaleji, ale i u nich se ceny na přelomu roku snižují minimálně o desítky tisíc. Proto jsme také před čtyřmi lety znovu zavedli značku Mototechna, pod kterou prodáváme zánovovní málojete vozy. Reflektujeme tím na uvědomění si zákazníků, že s ojetým vozem mohou dosáhnout na vůz ve vyšší kategorii, než kdyby si pořizovali vůz nový. Naši zákazníci navíc i na tyto vozy mohou získat slevu až 30 % v rámci výkendové akce Black Friday.
Za kolik u vas lidi berou splatky?(Alena)
Foto
Více než třetina zákazníků splácí měsíčně mezi 2,5 a čtyřmi tisíci korun, jen o něco nižší je podíl těch, kteří splácejí čtyři až šest tisíc. Splátky do 1500 Kč zvolilo jen asi 3,6 procenta klientů AAA AUTO a nad deset tisíc pouze 1,7 procenta z nich. V případě značky Mototechna již ovšem více než 10 tisíc měsíčně platí téměř sedm procent zákazníků, ale i na zánovní vozy volí většina zákazníků splátky v intervalu od čtyř do šesti tisíc korun.
Chystate se take zapojit do akce Black Friday jako Alza a spol?(Dalibor)
Foto
Černý pátek je považovaný za start vánoční horečky a i my v tomto období registrujeme zvýšený zájem o koupi vozu. Každoročně se tak trochu snažíme předběhnout prodejce nových vozů, kteří většinou ceny loňských modelů snižují až po prvním lednu. Letos dříve než loni takto podpoříme rozhodnutí zákazníků pořídit si lepší vůz již pod stromeček a nečekat až do ledna, což se slevou až 30 % bude ještě pžíjemnější.
Jak casto si u vas zakaznici kupuji auto a zaroven ho prodavaji(Lukáš)
Foto
Nákup vozu na protiúčet je již dlouhodobě velice oblíbený, protože díky prodeji staršího vozu zákazník získá část financí pro nákup novějšího modelu. Možnost přijet svým vozidlem do autobazaru a za krátký čas odjíždět v automobilu úplně jiném, lepším, využívá dle sezóny až třetina našich zákazníků. V průměru mění své dosavadní auto za model zhruba o pět let mladší a velmi často k tomu rovněž využívají různé možnosti financování.
Porad se mluvi, jak jsme na ztom financne dobre a ze se nasi ekonomice dari. Maji na to vliv i ojetiny?(Michael)
Foto
Statistiky AAA AUTO zlepšující se kondici českého hospodářství potvrzují stejně jako zpráva ČLFA, která říká, že za vysokou dynamikou úvěrového financování stály především úvěry na automobily. Financování pomocí úvěru v této fázi vývoje ekonomiky využívá stále více zákazníků a průměrná cena vozu pořizovaného tímto způsobem se výrazně zvyšuje. Za poslední dva roky vzrostla o téměř dvacet procent, největším dílem právě letos. Díky dostupnějším úvěrům přitom roste především popularita zánovních vozů.
Musim se priznat, ze me opravdu zaujal projekt, kdy chcete svetu ukazat, ze nabizite dobry technicky stav i u autaku v nizsi cenove kategorii a cesta do afriky je dobry test. Kdy se borci vrati?(Aleš Janoušek)
Foto
Za kvalitou našich vozů si stojíme, a protože mám ráda odvážné nápady, dali jsme Richardovi Nemethovi a Stefanovi Stefanovovi možnost, aby se vydali na další svoji cestu v autě od nás. O tom, že se nebylo čeho bát, svědčí i fakt, že místo plánovaných 4 týdnů, dorazili cestovatelé o týden dříve a bez jedineho defektu. Tento týden jsme tak oba přivítali na naší pražské pobočce AAA AUTO.
Dobrý den, četl jsem, že je lepší auto prodat nyní, než začátkem roku, že pak auto je o rok starší a tím pádem si za něj prodejce musí říct nižší cenu. Neplatí stejná úvaha i pro nákup automobilu, tzn. počkat na začátek roku a spekulovat, že dojde k snížení ceny? Předem děkuji, Petr(petr K. )
Foto
Dobrý den, chápu vaši logiku uvažování a protože nejste sám, kdo takto uvažuje, tak pro naše zákazníky zlevňujeme auta už od tohoto pátku a to až o 30 %. Jde tak o nejvyšší letošní slevu, kterou chceme tak trochu předběhnout prodejce nových automobilů, kteří nabídnou slevy tradičně až po novém roce, kdy auta o jeden rok zase zestárnou. v průběhu prosince a připravujeme další předvánoční nabídky. Zákazníci úsporu každoročně vítají i vzhledem k výdajům, které vánoční období přináší.
Mela ste moznost mluvit s frajery z Ostravy, jak dopadla jejich cesta.(Denisa)
Foto
Pracovní povinnosti mi nedovolili osobně oba mladíky přivítat, což mě velice mrzelo. Jejich cestu jsem sledovala a bavilo mě, jak s nadhledem vše zvládli, i když ne vždy to jistě bylo jednoduché.
Dobrý den, zaznamenal jsem v médiích, že nějací cestovatelé dojeli s autem od vás do Dakaru a zpět. Přitom to byla docela stará Octavie za 69 tis. Co jste na autu dělali za úpravy, že tak dlouhou cestu zvládlo bez poruchy?(Daniel)
Foto
Dobrý den, jsem ráda, že tento cestovatelský úspěch zaznamenala i široká veřejnost. Co se týče vašeho dotazu, tak na vozidle jsme nedělali žádné speciální úpravy, pouze jsme udělali běžnou servisní kontrolu a přezuli pneumatiky z letních na zimní. Za kvalitou námi prodávaných vozů si totiž stojíme, vše vychází z dokonalé prohlídky při výkupu.
Dobrý den, jak prověřujete majitele vozů? Může se stát, že majitel vozu je například v exekuci, což se prý dost často stává přo koupi na inzerát. Díky za odpověď. (Adam Z.)
Foto
Dobrý den, vozy, respektive jejich majitele, samozřejmě kontrolujeme i v exekučním rejstříku a prověřujeme také riziko insolvence. Zároveň jsme schopni se s exekutory domluvit na umoření dluhu, a pak můžeme "očištěné" auto vykoupit.
V čem to je, že tolik roste obliba větších vozů a SUV? To všichni potřeují pohon všech kol? Obyčejný kombík už není tak oblíbený? Jaká SUV jsou nejoblíbenější?(Petr Novák)
Foto
Dobrý den, nejžádanější jsou podle našich zákazníků SUV, která mají vedle pohonu 4x4 i povedený design. Prodej SUV zcela jistě poroste i v příštích letech i díky tomu, že ceny ojetých SUV jsou v bazarech nízké a také se jich prodává stále více jako nových. Levné SUV a offroady si v bazarech kupují i lidé, kteří by si před pár lety koupili obyčejný kombík, a to díky bezpečnosti a dobrému výhledu, který SUV nabízí. Nevíce se prodávají Kia Sportage, Hyundai ix35, Nissan Qashqai nebo Škoda Yeti.
Paní Topolova, vsiml jsme si, ze Skoda zase chysta facelift nove Octavie. Osobne se mi moc nelibi, ale zajimalo by me, jestli v dusledku toho zlevni stavajici modelova rada Octavie. Děkuju moc. (Radislav)
Foto
Dobrý den, to je celkem záludná otázka. Zrovna Octavia je jedním z nejžádanějších modelů, takže předpokládám, že s cenami předchozí generace ihned po nástupu generace nové výrazně nezahýbá. Výraznější úprava ceny se dá očekávat až ve chvíli, kdy se nová generace dostane na trh ojetých vozů, což bude ještě chvilku trvat.
Dobrý den, co byste doporučila udělat za servis auta teď před zimou?(Jirka)
Foto
Dobrý den, servis před zimou je nepochybně velmi důležitý. Nezbytností je přezutí na zimní pneumatiky, které by v ideálním případě neměly být starší než 5 let. Důležité je i zkontrolovat provozní náplně jako jsou chladící kapalina a voda v ostřikovačích. Další věcí je i kontrola stavu akumulátoru, který při nízkých teplotách nemusí správně fungovat. Vhodné je i ošetření podvozku, aby byl chráněn před nepříznivým vlivem soli.
Paní Topolová, jak je to s velkými auty, na silnici jich potkávám čím dál více. Je o ně opravdu takový zájem, nebo se mi to jen zdá?(Jarda)
Foto
Letošní rok je celkově ve znamení velkoprostorových aut jako jsou MPV, SUV a kombi.Těchto vozů prodáváme okolo 53 % ve srovnání s ostatními druhy katroserií. S blížícím koncem roku a plánovanými zimními dovoleným již tradičně očekáváme další navýšení prodejů.
O jaké vozy je největší zájem pod jejich stáří? Platí pořád, že ČR je vrakoviště Evropy?(Pavel)
Foto
Dobrý den, v našich autocentrech je dlouhodobě největší zájem o vozy do osmi let stáří. Auta, která jsou starší, lidé vyhledávají o poznání méně. Například vozidla stará nad 15 let tvoří pouhých 10 % ze všech prodaných aut – většinou pocházejí z protiúčtů při pořízení novějšího vozu, cíleně je nevykupujeme. Zvýšený zájem o novější auta byl hlavním důvodem pro zavedení a současnou expanzi značky Mototechna, která se zaměřuje na zánovní vozy. Obecně ale platí, že v inzerátech soukromníků opravdu najdete vozy s vyšším průměrným stářím a je tomu tak stále bohužel i na českých silnicích.
Dobrý den, paní Topolová, jaká jsou vůbec nejprodávanější auta?(matty)
Foto
Dobrý den, již tradičně nejprodávanějšími modely jsou Škoda Fabia a Octavia, Ford Focus a Mondeo a Volkswagen Golf a Passat ve verzích kombi. Všechny tyto značky nabízí nadstandardní velikost zavazadlového prostoru, což zákazníci obzvláště před zimními dovolenými oceňují. Zvýšený zájem je i o městské SUV jako Kia Sportage, VW Touran nebo Hyundai ix35.
V reklamách a na netu a všude možně uvádíte, že si s sebou člověk k vám na výběr auta může vzít mechanika. Je nějaká doba, která omezuje čas, jenž může mechanik na prohlídce vytipovaného vozu strávit? Dík Petr Holuša(Petr)
Foto
Dobrý den, pokud si s sebou vezmete mechanika, mátek dispozici dát si vůz na zvedák, napojit si ho na vlastní diagnostiku i dostatečně projet. Rozhodně nikoho nechceme nutit prodej uspěchat, a proto poskytujeme všem zákazníkům dostatečně dlouhou dobu na důkladnou prohlídku vozu.
Je nutné si po nákupu auta u vás hned pro jistotu skočit na STK nebo se můžu spolehnout, že aktuální údaj o technické kondici je OK? Přeci jen nemůžete vědět, jestli předchozí majitel měl vše v pořádku?! díky za odpověď, hanka(Hanka)
Foto
Při výkupu automobilu prověřujeme vůz po technické i právní stránce, protože si chceme být jisti, že při prodeji můžeme za vůz ručit. Při koupi ojetého auta doporučuji všem zákazníkům vzít si s sebou vlastního mechanika a nechat si u nás vůz zkontrolovat na zvedáku. Umožňujeme i napojení na vlastní diagnostiku. Důležitá je také dostatečně dlouhá testovací jízda, kdy Vám mechanik odhalí veškeré možné závady. Díky tomu budete mít jistotu, že kupujete správný vůz, a to ať to bude u nás nebo v jiném autobazaru. Doporučuji vyhnout se pochybným inzerátům, kterých je na internetu spousta. Na ulici těžko vůz důkladně zkontrolujete a navíc vám soukromník těžko nabídne na vůz záruky v podobě sedmi dní na výměnu nebo garance Carlife.
Je nějaký osvědčený způsob, jak si při výběru auta z bazaru zjistit, jestli auto nebylo bourané? Jsou nějaké triky a tipy? Jakou mám záruku, že se mi něco obdobného nestane u vás? Díky, Marek Novotný(Marek)
Foto
Jsme na trhu již 25 let a obsloužili jsme za tu dobu téměř 2 miliony zákazníků, a to, že se k nám mnozí vracejí je pro mě signálem, že děláme svoji práci dobře. Na výkupu provádíme 107 kontrol technických parametrů a prověřujeme vozy ve všech dostupných registrech a databázích, abychom odhalili případné podvody. Na výkupu odmítáme až 65 % automobilů pro špatný technický stav nebo podezření z podvodu. Dbáme na to, abychom prodávali hlavně vozy po prvním a druhém majiteli a vyhýbáme se vozům z dovozu, kde jen težko ověříme historii vozu. Kvalitu vozů potvrzuje také certifikát Carlife. Prijďte se k nám sám přesvědčit na jednu z našich 21 poboček!
Dobrý den, paní ředitelko, těsně před Vánocemi se chystám prodat auto. Jsem v situaci, kdy řeším každou korunu. Je mi jasné, že budu muset něco zainvestovat, abych maximalizoval výkupní cenu. Poradíte mi, jaké investice do auta se před prodejem vyplatí? Díky. Libor, Klecany(Libor)
Foto
Dobrý den, určitě doporučuji uvést do co nejlepšího stavu nejen po technické stránce, ale i visuálně. Auto si nechte zkontrolovat mechanikem a proveďte nezbytné opravy. Nezapomeňte vůz důkladně vyčistit, protože i to při výkupu hovoří o péči o automobil a má vliv na výslednou cenu.
Paní Topolová, dobrý den, dáváte pořád k autu od vás zimní pneumatiky jako bonus zdarma. Díky. (Honza)
Foto
Dobrý den, ano, i letos nabízíme k vybraným automobilům zimní pneumatiky jako bonus. Při koupy automobilu tak můžete výrazně ušetřit na dodatečném nezbytném vybavení.
Chci prodat auto, jen nevím, zda ještě teď na konci roku, nebo je výhodněší počkat do příštího roku. Má smysl čekat na prodej auto na příští rok? (Jan)
Foto
Jednoznačně doporučuji prodat auto ještě letos. Po přehoupnutí se do dalšího roku vozy logicky zestárnou o jeden rok a s tím je spojeno i snížení jejich hodnoty. Letos tak za Vaše vozidlo získáte více a můžete si tak udělat radost na Vánoce:-)
Dobrý den, mám na vás jednu otázku. Nemůžeme se rozhodnout jaké auto si pořídit, jsme tříčlenná rodina, bydlíme na venkově, na auto jse odkázáni hlavně v zimě. A dost často jezdíme na hory lyžovat, v podstatě každý víkend někam v zimě jezdíme :-) Moc děkuji za odpověď. (Martina)
Foto
Dobrý den, děkuji za dotaz. Ve Vašem případě Vám doporučuji buď SUV s náhonem na všechna čtyři kola (například Škoda Yeti a Volkswagen Tiguan) nebo MPV se zabudovaným prostorem pro lyžařské vybavení jako nabízí například Opel Zafira. Vozy s velkým zavazadlovým prostorem a znatelným komfortem pro cestování jsou již tradičně v tomto období žádanější.