Ať už pneumatiku měníte nebo používáte opravnou pěnu, vždy dbejte především na bezpečnost. Nejen svojí, ale i ostatních účastníku silničního provozu. „Řidiči velmi často zapomenou postavit výstražný trojúhelník nebo si obléci reflexní vestu,“ vyjmenovává Pavel Foltýn z Auto ESA nejčastější chyby, které mohou vést až k fatálním následkům.

Podle Foltýna je v případě defektu nutné zajet co nejblíže ke krajnici a zapnout výstražná světla. „Řidič by si měl obléci reflexní vestu ještě ve vozidle a teprve následně vystoupit a postavit za vozidlo výstražný trojúhelník,“ doporučuje Foltýn. Podle něj by měl být trojúhelník ve vzdálenosti cca 100 metrů za vozidlem, jestliže se defekt přihodí na dálnici. Mimo obec by měla vzdálenost dosahovat padesát metrů a v obci lze trojúhelník umístit i na kratší vzdálenost.

Ze zavazadlového prostoru vyndejte opravnou sadu a nastříkejte pěnu do poškozené pneumatiky. Některé sady vyžadují našroubování tuby s pěnou přímo na kompresor – měli byste tedy předem vědět, na jakém principu vaše opravná sada funguje. Při opravě pneumatiky opravnou pěnou nezapomeňte ponechat puštěný motor. „Kompresor je totiž napájen z autobaterie a v případě její ne zcela ideální kondice by se mohla úplně vybít,“ doporučuje Foltýn z Auto ESA. Po nastříkání pěny do pneumatiky a jejím opětovném nahuštění, je potřeba ujet cca deset kilometrů, po kterých je nutné zkontrolovat, zda byla oprava dostatečná, resp. zda tlak v pneumatice zůstal stejný. Teprve po této kontrole lze bezpečně pokračovat v jízdě.