Pavel Foltýn z Auto ESA radí, na co se zaměřit především: „Před letní dovolenou bychom na voze měli zkontrolovat čtyři hlavních parametry - stav pneumatik, stav a funkčnost klimatizace, množství chladicí kapaliny a množství a kvalitu motorového oleje.“

Podle Foltýna je potřeba měřit tlak v pneumatice na vychladlém kole. Vzduch se totiž teplem rozpíná a výsledek měření by tak nemusel odpovídat skutečnosti. Při plně zatíženém vozidle je potřeba hustit na vyšší hodnoty podle pokynů výrobce.  Na letních pneumatikách by měla být hloubka dezénu alespoň 1,6mm, nicméně v dešti může být jízda na takovém vzorku riskantní. Doporučení proto zní – mějte dezén s hloubkou alespoň 3mm.

Množství chladicí kapaliny a motorového oleje zvládne zkontrolovat každý sám. Hladina oleje by měla sahat mezi rysky na olejové měrce a olej by neměl mít najeto více kilometrů, než uvádí výrobce vozidla. Určitě není od věci mít s sebou na cestu jedno balení oleje a destilované vody.

Podle Foltýna je také důležité řádně prověřit funkčnost klimatizace. Přitom nejde jen o kvalitu chladícího média, ale také o čistý pylový filtr a desinfekci celého systému.“ Nechte si proto zkontrolovat množství chladícího média v systému a případně vyměňte pylový filtr. Do kabiny vám pak půjde čistý vzduch bez alergenů a dalších nečistot,“ doporučuje Foltýn.

Všechny úkony by vám neměly zabrat více jak dvě hodiny času. V případě, že si necháte auto zkontrolovat v servisu, měla by se částka vejít do dvou tisíc korun. Možná to není málo, ale oprava klimatizace nebo výměna brzdové kapaliny by vás v zahraničí stála rozhodně více.