Styl Nissanu Qashqai je nepřehlédnutelný a díky mohutné přídi, typickým světlometům a masce nebo vystouplým lemům blatníku působí dynamicky.

Autor: Archiv


Kvalitní interiér i motor

V kabině nás zaujaly moderní linky, výborné zpracování a kvalitní měkčené materiály na palubní desce. Pokud je vůz obsazen čtveřicí cestujících, mají všichni kolem sebe dostatek místa.
Pohodlné cestování zajišťuje vyvážený podvozek. Nad kvalitní vozovkou v podstatě jen proplouvá a i v případě rozbité silnice tlumiče pohltí většinu hrbolů a nerovností.
Celkově musíme naladění pochválit, stejně jako přesné řízení, které lze nastavovat do dvou úrovní tuhosti: Normal a Sport.
Když k tomu připočteme výborný motor testovaného auta, máme tu jedno z absolutně nejlepších kompaktních SUV na trhu.

Autor: Archiv

Hodnocení

+ Líbivý design, bohatá nabídka asistentů, síla motoru, nízká spotřeba, ideální zpřevodování

- Užší kabina

Autor: Archiv


ZÁKLADNÍ ÚDAJE
Délka    4380 mm
Šířka     1806 mm
Výška     1590 mm
Rozvor     2646 mm
Motor     1.6 DIG-T/120 kW
Spotřeba     5,8 l/100 km
Základní cena     384 900 Kč
Testované auto     459 900 Kč

Autor: Archiv


Objem ničím nenahradíš

Testovali jsme nejsilnější motorizaci v modelové nabídce. Největší výkon 120 kW, maximum točivého momentu 240 N.m nebo průměrná spotřeba benzinu 5,8 l/100 km vypadají v tabulkách výrobce opravdu dobře. Jaká je praxe? Motor běží neuvěřitelně potichu a ani při vytočení k červenému pásmu do kabiny nepronikají rušivé zvuky. Výborný je také plynulý zátah v širokém spektru otáček bez sebemenšího zaváhání nebo propadu. Příjemně nás překvapila spotřeba paliva. Na dvousetkilometrové testovací trati s podílem 68 % dálnice jsme dosáhli na průměr 6,2 l/100 km.