Nejbezpečnější místo ve voze je na zadním sedadle vpravo. Toto ale platí v případě, že na tomto místě sedí osoba, která nevyžaduje řidičovu pozornost. Bude-li se řidička/maminka během jízdy neustále otáčet na zadní sedadla a kontrolovat přepravovaného potomka, může paradoxně být toto místo příčinou případné havárie. Řidič se musí během jízdy věnovat řízení na 100 %, proto je mnohdy vhodnější převážet děti v zádržném systému na předním sedadle.

Současné vozy již v drtivé většině disponují tzv. úchyty ISOFIX. Při výběru autosedačky proto vždy dbejte na to, aby umožňovala uchycení ve voze právě tímto systémem. Budete-li dětskou sedačku umisťovat na přední sedadlo, je důležité, zda ji umístíte po směru nebo proti směru jízdy. Batolata jezdí vždy proti směru jízdy. Ale pozor! V takovém případě musí být vždy vypnut airbag před spolujezdcem. Není-li vaše vozidlo vybaveno možností airbag vypnout, nesmíte na předním sedadle dítě v sedačce proti směru jízdy převážet. Naopak, vezete-li dítě v sedačce po směru jízdy, musí být airbag zapnutý.

A ještě jedna věc je důležitá. Nezapomeňte správně nastavit zádovou část sedačky. Horní hrana opěráku by rozhodně neměla být níže než horní část hlavy dítěte. Naopak je vhodné, aby ji alespoň o tři centimetry přesahovala. Pozor také na bezpečnostní pásy. Děti často a rády prostrkují ruce pod pásy nebo zkouší tlačítka na zapínacím mechanismu. Je proto vhodné občas zkontrolovat, zda dítě sedí v sedačce řádně a bezpečně připoutáno.