Změny designu jsou jednou menší, jindy zase obrovské. My jsme se je rozhodli ohodnotit jako ve škole, podle toho, zda jde podle nás o modernizaci a vývoj kupředu, nebo právě naopak. Nová verze automobilu je vždy umístěna nalevo.

 

Toyota Aygo ohromuje X faktorem

Toyota Aygo
Autor: Auto.cz

Již při letmém pohledu na starší Toyoru Aygo Czech Edition je jasné, že automobil prošel razantní změnou. Nová verze má mnohem ostřejší linky a je dynamičtější. Dominantním prvkem nového modelu je mohutné X, které tvoří masku chladiče. Tento i další doplňky Aygo lze barevně utlumit nebo zvýraznit. Ve vnitřku vozu si všimneme propracovanější výplně dveří s pohodlnou loketní opěrkou a elektrického ovládání všech okýnek, které má pod palcem řidič.

Známka za proměnu: 1

 

Renault Twingo – minivůz se stal velkým fešákem

Renault Twingo
Autor: Auto.cz

Malý Renault Twingo prošel změnou designu již poněkolikáté. Po korporátním vzhledu druhé generace je ta třetí mnohem uhlazenější a působí dospělejším dojmem. Předek karoserie je ryze moderní včetně výrazného loga automobilky v masce chladiče. Twingo nyní na stylový vzhled sází více než kdykoliv předtím. Exempláře vystavené na ženevském autosalonu jsou pestrobarevné, v nabídce jsou prozatím čtyři laky karoserie – modrý, červený, žlutý a bílý.

Známka za proměnu: 2

 

Ferrari California kompletně změnilo čumák

Ferrari California
Autor: Auto.cz

Nové Ferrari California vypadá úplně jinak než jeho předchůdce. Inspiraci nezapře v model F12berlinetta. Světlomety jsou výrazně protáhnuty dozadu. Maska chladiče je nyní lichoběžníková a záď za pomoci výrazného difusoru designéři odlehčili. Změny v designu napomáhají aerodynamice. Interiér vozu je navíc z kůže, na výběr je hnědá a modrá barva

Známka za proměnu: 1

 

Nissan X-Trail – z pojízdné krabice chloubou autosalonu

Nissan X-Trail
Autor: Auto.cz

Jednoznačně největší změnu podstoupilo SUV Nissan X-Trail. Starší model lze s trochou nadsázky označit za pojízdnou krabici, zatímco novinka je chloubou letošního autosalonu v Ženevě. Karoserie nového X-Trailu je podstatně oblejší, světlomety jsou protáhlé do stran a celkově působí více městským stylem. Ne tak neohrabaně, jako v minulosti. Nissan X-Trail prostě prokoukl do krásy!

Známka za proměnu: 1

 

Mercedes-Benz C designově připomíná limuzínu

Mercedes-Benz C
Autor: Auto.cz

Zatímco starší verze Mercedes-Benz C dnes působí již usedle a má hranatější design, vypadá její nástupce mnohem více k světu. Designově nyní připomíná Benz-C limuzínu s-klasse. Nejvýraznější je tato podoba znatelná na zádi, kde jsou stejně tvarovaná světla i víko zavazadelníku. Stejný tvar světlometů nicméně najdeme také na druhé straně karoserie.

Známka za proměnu: 2

Fotografie poskytl server Auto.cz.