Nejslavnější Sagiho role už obrostly mechem, takže mu možná bourák s gangsterskou vizáží připomíná zašlou filmovou slávu. Každopádně americký fešák Chrysler 300 C je velice pozoruhodné auto. Tofi jezdí v modelu, který se vyráběl v letech 2005 až 2010, jeho vylepšený nástupce už nemá tak gangsterský retro vzhled. Je to pohledná limuzína. Problém je v tom, že originální chrysler si musíte dovézt z USA, v Evropě se po spojení Chrysleru s Lancií dá koupit jen Lancia Thema. Zdá se, že Touhy prchavý jsou…

Zadek nebo čtyřkolka

Specifikem této americké káry je pohon zadní nápravy. Za příplatek máte z chrysleru čtyřkolku. O řazení se stará pěti- či osmistupňový automat s možností řazení pomocí pádel na volantu.

Chlapácké motory

Třístovku pohání nový 3,6litrový zážehový agregát o výkonu 210 kW. Na stovce je z nuly za 7 sekund a sežere 9,4 litru benzinu na 100 km. V nabídce je také třílitrový turbodiesel CRD o výkonu 177 kW, (7 litrů nafty/100 km). Fajnšmekrům je určen 6,4litrový osmiválec o výkonu 347 kW, který je na stovce za 4,8 sekundy a vezme si úctyhodných 14 litrů/100 km.

Luxus a ticho

Interiér působí velmi luxusně, použité materiály jsou kvalitní, dílenské zpracování na výši. Zaujme devítipalcový monitor palubního systému s navigačním systémem Garmin, potěší vyhřívání i chlazení sedadel a držáků nápojů. Auto je tak precizně odhlučněno, že k posádce neproniká téměř žádný kravál zvenku. Velkou zásluhu na tom mají dva panely z kompozitních materiálů pod autem, usměrňují proudící vzduch a snižují hladinu vznikajícího hluku.

Pětimetrový bourák

Chrysler 300 C není žádný prcek. Je dlouhý pět metrů, široký 1,9 a vysoký 1,5 metru. Uvnitř vozu je dostatek prostoru pro pětičlennou posádku. Hmotnost vozu je úctyhodná: 2,4 tuny!

Klady a zápory
+  Neotřelý vzhled
+  Chlapácké motory
+  Prostornost

-  Vysoká spotřeba
-  Špatný výhled do stran

Fotogalerie
8 fotografií