Během prvního dne se představilo přes sto čtyřicet nových vozů! Kdo ale čekal velká překvapení, ten se nedočkal. Všechny zásadní novinky totiž automobilky vyzradili s předstihem. Došlo ale i na pár šokujících odhalení. Když jsme poprvé spatřili ošklivé obří dvanáctiválcové SUV od Bentley nebo naopak překrásný koncept Lamborghini Aventador J, málem nám vypadly oči z důlků. Malým zklamáním pro nás bylo, že škodovka neukázala nic víc než pětidveřový minivůz Citigo, se kterým už jsme jezdili. Kdo čekal levné auto menší než Octavia, které by se mohlo podobat Seatu Toledo, odešel s nepořízenou.

1)    Seat Toledo

Nové Toledo se začne prodávat koncem roku a bude se vyrábět v Mladé Boleslavi
Autor: Foto Svět motorů
Bude takhle vypadat nový Rapid? „Ne, ne a ne,“ zní ze Seatu i Škody. Myslíme si o tom své. Nové Toledo vypadá skvěle, uvnitř je spousta místa a stejně jako Octavii se mu vyklápí celá zadní stěna včetně skla. Prodej začne koncem roku a bude se vyrábět v Mladé Boleslavi.

2)    Hyundai i-oniq
Hyundai chystá do budoucna tento krásný hybrid
Autor: Svět motorů
Hyundai chystá do budoucna krásný hybrid, kombinující tříválcový benzinový motor s elektrickým. Koncept ujede až 120 kilometrů na baterie, a když dojde »šťáva«, připojí se benziňák a auto ujede dalších šest set kilometrů.

3) Lamborghini Aventador J
Lambo Aventador J má sedm set koní, vidlicový dvanáctiválec, pohon všech kol, je celé z karbonu
Autor: Foto Svět motorů
Tak tohle bude hukot! Lambo Aventador J má sedm set koní, vidlicový dvanáctiválec, pohon všech kol, je celé z karbonu a umí upalovat přes tři sta. Italové vyrobí jen jediný kousek a levné nebude. Vždyť “standardní” Aventador stojí 6,5 milionu korun.

4)    Ford B-Max
Poslední novinka od Fordu je velká asi jako Roomster
Autor: Svět motorů
Nové SUV Kuga, Transit Tourneo, ostrá verze Fiesty s označením ST a hlavně B-Max. To jsou zásadní novinky od Fordu. Poslední jmenovaný je velký asi jako Roomster a má systém posuvných dveří, díky kterému úplně chybí středový sloupek. Na český trh přijde na konci léta.

5)    Peugeot 208
Novinka od Peugeotu se trochu zmenšila...
Autor: Svět motorů
Peugeot se vydal opačným směrem než konkurence, zatímco ostatní s každou další generací rostou, dvě stě osmička je ve srovnání s předchůdcem o šest centimetrů kratší. O válec méně má i nový tříválcový motor 1.0 VTi.

6)    Kia cee´d SW
Nový cee´d v provedení kombi
Autor: Svět motorů
Nový cee´d už jsme znali, teď se však ukázalo i provedení kombi. Jmenuje se SW a vypadá skvěle. Zajímavá je také nová kombinace úsporného benzinového motoru 1.6 GDI s dvojspojkovou automatickou převodovkou. Ta umí měnit převody bez škubání i při plné akceleraci.

7)
Bentley EXP 9 F
Obří maska, dvanáctiválcový motor a hromada chromu, to je koncept městského teréňáku EXP 9 F od Bentley
Autor: Svět motorů
Obří maska, dvanáctiválcový motor a hromada chromu, to je koncept městského teréňáku EXP 9 F. Když jej automobilka představila, v hale to zašumělo. Tohle že má být zástupce tradiční britské značky? Podle našich informací se ale takový design na Blízkém východě a v Číně líbí. My dáváme palec dolů.

8)    Dacia Lodgy
Do nové Dacia Lodgy se vejde až sedm lidí
Autor: Svět motorů
To je Dacia Lodgy. Sice to není žádná krasavice, ale vejde se do ní sedm lidí a cena by měla zůstat pěkně při zemi. Nejvíc nás ale novinka překvapila tím, kolik je v ní místa. Ani ve třetí řadě jsme se netísnili. Taky interiér vypadá proti minulým autům značky docela normálně.

9)    Giugiaro Brivido
Takhle vypadá luxusní sporťák budoucnosti designového studia Giugiaro
Autor: Svět motorů
Takhle vypadá luxusní sporťák budoucnosti designového studia Giugiaro. Jejich model má efektní vyklápěcí dveře, ovládá se dotykovými prvky a nechybí ani iPad. Nám se líbí, podaří se ale studiu, spadajícímu pod koncern Volkswagen, protlačit efektní vzhled do sériové podoby?

10)    Toyota FT-Bh
Koncept městského auta od Toyoty s kombinací benzinového a elektrického motoru
Autor: Svět motorů
Japonská automobilka v Ženevě ukázala nejen hybridní verzi yarisu, ale i koncept FT-Bh. Ten má být vizí městského auta s kombinací benzinového a elektrického motoru a superaerodynamické karoserie. Podle výrobce spotřebuje jen 2,1 litru na sto kilometrů. S výrobou se ale zatím nepočítá.

Fotogalerie
14 fotografií