Třeba střecha. Na první pohled nevýrazný neprůhledný kus skla na střeše, se stane po stisknutí tlačítka v interiéru úplně čirým. Trochu kouzlo, trochu částice integrované do skla, které v závislosti na elektrickém napětí mění svoje uspořádání.

Lasery kreslí do mlhy, diody vítají majitele

Výborným trik umí i několik centimetrů tlustá čára, která spojuje přední a zadní světlomety. Je to totiž světelný pás diod a optických vláken. V pohotovostním režimu je černý. Jakmile se ale k vozu přiblíží majitel, rozsvítí se na přivítanou modře a upoutá pozornost na kliky dveří zapuštěné do světelného pásu. Kliky se automaticky vysunou nad povrch, jakmile nad nimi řidič přejede rukou!

Mlhovka vytvoří výstražný trojúhelník

Přední i zadní světlomety jsou tvořeny nespočtem svítících diod a mikroreflektorů, které lze přesně cílit a plynule přizpůsobovat viditelnosti. Opravdovou světelnou šou ale dělá zadní mlhovka. Je tvořená z pěti laserů, které jsou za normálních okolností neviditelné. Když ale padne mlha, vykreslí do částeček vody ve vzduchu kousek za autem výrazný červený trojúhelník.

Interiér: Samá dotyková ploška

Mezi předními sedadly není středový tunel a konzolu mezi nimi lze sklopit, aby se cestující mohli volně pohybovat uvnitř vozu.

Téměř všechny funkce vozu se ovládají pomocí dotykových ploch v rozích volantu. Pouze směrové ukazatele a stěrače čelního okna řídí tradiční páčky na sloupku volantu.

Pokud se řidič dotkne obou dotykových ploch současně, přepne se koncept audi A2 do poloautonomního jízdního režimu třeba pro jízdu v koloně. Jakmile řidič stiskne tlačítko elektrického pohonu, obklopí ho animovaný pás světla a na pravé straně od volantu se vyklopí další dvě dotykové plochy. Malá vlevo slouží k řazení, zatímco větší vpravo je vyhrazena pro klimatizaci a multimediální funkce.

Na 200 km mu stačí 1,5 hodiny v zásuvce

Nejvyšší výkon vozu je 85 kW a na stovku se auto dostane za 9,3 sekundy, tedy rychleji než dvoulitrová Octavia TDI!

Technická studie má dojezd 200 km ale v zásuvce se příliš neohřeje. Na 400V ho nabijete za hodinu a půl a v domácích 230V to bude trvat okolo čtyř hodin. Koncept nabijete i bezdrátově prostřednictvím Audi Wireless Charging.

Fotogalerie
8 fotografií