Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vychrtlá žena: Nic nepomohlo, čekám na smrt!

16. května 2011 | 05:00

Zázraky se sice dějí, ale to neplatí v případě Pavly Špadrnové (39) z Bíliny. Po zúžení žaludku zhubla ze 126 na 44 kilogramů. Lékař jí podle jejího názoru žaludek zúžil víc, než měl, a nastaly potíže, které nevyřešily ani další operace. Bandáž se lékařům nakonec nepodařilo odstranit, protože nastaly srůsty. Žena od té doby trpí, nyní prý už vše vzdala a čeká na smrt.

Pavla Špadrnová zákrok na zúžení žaludku prodělala už v roce 2000. Potřebovala radikálněji zhubnout kvůli operaci nohy. Během tří let přišla o 60 kg! Tehdy jí bandáž odstranili a ona znovu přibrala. V roce 2006 šla na stejný zákrok znovu. Radost z úbytku váhy vystřídaly bolesti, žena hubla dál, prodělala další a další operace. Blesk o nešťastnici psal loni, když se na list obrátila s žádostí o pomoc. Ta sice přišla od lékařů i obyčejných lidí, k ničemu to ale nebylo. Na kost vyhublá žena čeká doma na smrt.

„Z nemocnice jsem odešla, protože už nesnesu být napojená na hadičkách. Chci být doma. Doktorka mi napsala, že lze očekávat selhání nějakého orgánu a pak přijde konec. Kdy? Nevím, asi brzy,“ řekla plačky do telefonu. Poděkovala za zájem, ale návštěvu redaktorky odmítla kvůli svému zoufalému zdravotnímu stavu. Doporučila promluvit s manželem Janem (54), který se o manželku stále stará.

„Našla se spousta lidí, kteří jí i na internetových diskuzích vyčítali, že vše zveřejnila pro peníze. A to manželku ubíjelo. Šla do publikování svých potíží zcela otevřeně, ale tolik zlých reakcí nečekala. Svým příběhem chtěla opravdu jen varovat, co se může stát,“ řekl Blesku Jan Špadrna. Dodal, že jen ten, koho potkaly tak vážné zdravotní problémy, ví, že peníze nejsou důležité.

Lékařská komora stížnost nemocné ženy na průběh léčby zamítla pro její promlčení. Až předloni podala Pavla Špadrnová žalobu k soudu a žádala 5 milionů jako odškodné. Chce tím zabezpečit své dcery. Soudní řízení stále probíhá.

Autor: Helena Lacinová