Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Co vede ženy k úvahám o plastické operaci?

Mudr. Tomáš Doležal
17. ledna 2011 | 00:00
Prezentace klienta |

Znovu představujeme zcela ojedinělý projekt plastického chirurga MUDr. Tomáše Doležala, který odstartoval na začátku měsíce září 2010 a je určen všem ženám, které touží po plastické operaci a stále váhají. Probíhá formou soutěže,  takže má jistě šanci každá žena,  která se rozhodne zaslat svůj příběh o tom, proč uvažuje o plastické operaci. Zapojit se můžete i vy!

Více na informací na www.plastikapraha.cz.


Připravili jsme pro Vás skutečné životní příběhy žen, jež  je dovedly až k myšlence podstoupit plastickou operaci. Přečíst si je můžete zde.

Ukážeme Vám výsledky proměny jedné z nich.

Video se připravuje ...
modelace prsu s redukci • VIDEO: Pospisil


Autorkou dalšího nejzajímavějšího příběhu a druhou výherkyní  za měsíc říjen se stala  slečna Jana z okresu Nový Jičín.
Příběh: Více zde

Slečna Jana vyhrála plastickou operaci prsou (modelace s jednostrannou redukcí). Byly jsme u toho po celou dobu s ní a rádi Vás provedeme průběhem celé proměny od konzultace až po konečný výsledek.

A jak operace dopadla?

Jana před a po

Jana před operací
Autor: www.plastikapraha.cz

jana po operaci
Autor: www.plastikapraha.cz

Slečno Jano, stala jste se již druhou vítězkou v soutěži MUDr. Tomáše Doležala! Váš příběh nyní již známe, teď Vás poprosím, zda se s námi podělíte o pocity, které Vás provázely během celého zákroku..

 

1) Jak probíhala konzultace s panem doktorem Doležalem, vysvětlil Vám vše podrobně?

Konzultace probíhala jako normální rozhovor. Pan doktor mi vše vysvětlil a na mé další dotazy odpověděl tak, abych vše pochopila. Vše bylo uvolněné a nenucené, takže jsem se cítila příjemně a šlo vidět, že doktor ví, o čem mluvím a že jsem ve správných rukou.

2) Co jste musela absolvovat před samotným zákrokem?

Před operačním zákrokem jsem  si musela vyřídit všechna předoperační vyšetření a jelikož jsem student tak také věci ohledně školy, např. tělesnou výchovu nebo absenci při testech a předmětech.

3) Můžete nám popsat Vaše pocity ze dne operace a dnů následujících?

Strach a očekávání. Bude to bolet? Co když operace dobře nedopadne? A na druhou stranu, co když to dopadne dobře – začnu úplně jiný život. Budu moci nosit plavky a nebudu se muset stydět.

4) Jak dlouho trvala rekonvalescence, jaká představovala omezení?

Rekonvalescence byla kratší, než jsem si myslela, nejhorší byl asi první a druhý den, kdy jsem se vzpamatovávala z narkózy. Celkově jsem ale po operaci bolestmi netrpěla. Max.bolest zad z nepřirozené polohy spaní na zádech.

5) Musela jste nosit speciální spodní prádlo?

Ano, musela. Stejné jsem nosila i před zákrokem, takže jsem v tom potíž neviděla.

6) Jak byste zhodnotila pooperační péči?

Pooperační péče byla perfektní. Sestry byly vstřícné, milé a za každou cenu se snažily pomoci. Doktor byl také skvělý. Všechny moje obavy vyvrátil a pomohl mi překonat strach z operace.

7) Popište nám prosím okamžik, kdy jste se poprvé uviděla v zrcadle..

Poprvé to bylo na nemocničním lůžku, do malého kulatého zrcadla od doktora. Přiznám se moc jsem se nedívala, měla jsem blok a bála se výsledku. Po několika dnech doma, kdy jsem se odhodlala, byla má reakce asi taková: „Mám nějaké malé prsa…To nejsou moje prsa, jsou stejné, vypadají pěkně, už se těším až si koupím spodní prádlo .“

8) Doporučila byste tento typ operace na klinice MUDr. Doležala ostatním zájemkyním?

Doporučila. Pokud má někdo stejný problém jako já, ví jaké je to psychicky a pokud se operace bojí, je načase, aby svůj strach překonal. Myslím si, že tohle je ta správná volba.

Třetí výherkyní se stala paní Martina z Prahy, s příběhem, který uveřejníme v našem příštím článku…
Počkejte si na něj…



Více na informací na www.plastikapraha.cz.