Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejstarší kulturistka světa musí odhánět nápadníky!

Ernestine oslavila 74. narozeniny, ale nikdo by jí tolik nehádal
2. června 2011 | 23:08

Ernestine Shepherd (74) nesnesla pocit, že její tělo se zvyšujícím se věkem začalo, jak sama říká, měknout. Nehodlala to přijmout jako fakt a společně se sestrou se rozhodla začít cvičit. Nyní nemá na těle ani jeden faldík, její tělo je samý sval. O dvacet let mladší manžel musí odhánět nápadníky holí.

Ernestine byla už dokonce zapsána i do Guinnessovy knihy rekordů jako nejstarší kulturistka na světě. Se sestrou se rozhodly porazit čas a povedlo se jim to. Poté co její sestra zemřela, si Ernestine vzpomněla na slib, který jí dala, a povýšila kondiční cvičení na profesionální fitness úroveň.

Vstává ve tři ráno

Její den začíná ve tři hodiny ráno. Chvíli medituje a pak jde do ulic Baltimoru a v místním parku si zaběhne 16 kilometrů. Stravuje se velmi střídmě, jí jen kuřecí prsa, rýži a zeleninu. Nechybí ani nápoj z vaječných bílků. Chuť na sladké ji prý netrápí.

Přestože je Ernestine už babičkou, rozhodně by to do ní ale nikdo neřekl. Za posledních osmnáct let zaběhla 18 maratónů a vyhrála dvě kulturistické soutěže. Hodně lidí jí prý říká, že se udře k smrti, ale na to vždy jen odvětí: "Umřeme všichni, ale když už žiji, tak kvalitně."

Není nijak překvapivé, že Ernestin vzor je Sylvester Stallone. Nejznámější skladbu z filmu Rocky má i jako vyzvánění.

Autor: evak
Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...