Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zemřel Oscar De la Renta: podívejte se na jeho nejkrásnější modely

21. října 2014 | 10:35

Včera večer utrpěl módní svět další ránu - ve věku 82 let ho totiž po vleklém boji s rakovinou opustil Oscar De la Renta, návrhář, který do svých luxusních rób oblékal nejen ty nejslavnější herečky, ale také americké první dámy.

Oscar De la Renta, který se původně narodil v Dominikánské republice, byl v Americe ikonou módního průmyslu už od 60. let. Právě v té době se totiž stal dvorním návrhářem tehdejší první dámy, manželky Johnny F. Kennedyho, Jacqueline. Není divu, že styl Jackie O se rázem stal neodolatelným a snažily se jej napodobit dámy po celém světě.

U Jacqueline De la Renta ale nezůstal, nadále oblékal první dámy USA, mezi nimi také Nancy Regan, Hilary Clinton nebo Lauru Bush. Kromě toho si ale jeho modely večerních rób oblíbila také celá řada hvězd hollywoodského filmového plátna, které se v nich s železnou pravidelností objevovaly na červeném koberci u příležitostí předávání nejrůznějších ocenění.

Svůj velký prostor dostaly De la Rentovy modely také v kultovním seriálu Sex ve městě, kde se v jeho modelech objevily postupně všechny postavy. Nejslavnější jsou ale bezesporu nádherné růžové koktejlky, ve kterých Carrie vyrazí na balet se "svým Rusem" Aleksanderm Petrovsky.

Připomeňte si některé z nejkrásnějších šatů této ikony světové módy.

Autor: brig