Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Maciuchová zuří: Kniha o mně je podraz!

8. dubna 2011 | 12:18

Hana Maciuchová (65) běsní! O jedné z našich nejoblíbenějších hereček totiž vyšla kniha, která nikdy neměla spatřit světlo světa. „Nikdy jsem nechtěla, aby vyšla moje autobiografie. Před lety jsem vydala sbírku básní a to mi stačí,“ ohrazuje se hvězda seriálu Ulice.

Neautorizovaná biografie, která se v těchto dnech objevila na pultech knihkupectví, jí hnula pěkně žlučí. „Jsem opravdu rozčilená,“ řekla Blesku herečka, která knihu nechce ani vidět, natož ji číst.

Někdo jen opsal rozhovory

Maciuchová naprosto nechápe, jak někdo mohl něco podobného udělat. „Ta kniha vyšla bez mého svolení a vědomí. Je to čistě akce toho nakladatelství a já s tím nechci mít nic společného,“ pokračuje herečka. Maciuchová navíc nechápe smysl knihy. Jsou to podle ní opsané rozhovory s ní, které v médiích vyšly v posledních letech.

Představitelka Ančete z Krkonošských pohádek, která získala prestižní Cenu TýTý 2009 pro nejlepší herečku a v říjnu 2010 z rukou prezidenta Václava Klause převzala medaili Za zásluhy v oblasti kultury, takovou podpásovku opravdu nečekala.

Informace vytržené z kontextu

Dlouholetá členka pražského Divadla na Vinohradech se třeba v knize dočte, jak odloudila od manželky a herecké kolegyně Ljuby Benešové svého životního partnera herce Jiřího Adamíru, že po vážné nemoci v roce 1980, kdy musela být operována, přišla navždy o možnost mít děti. A dočte se i to, že lásku po Adamírově smrti vyměnila už navždy za práci. To jsou všechno velmi choulostivé a osobní informace, které sdělovala a nadále touží sdělovat výhradně sama. A ne, aby někdo bez jejího souhlasu vytrhával věty z kontextu.

Maciuchová má ale stejně navrch a chová se jako pravá dáma. Žalovat vydavatele jí připadá pod úroveň. „To dělat nebudu,“ řekla Blesku.

Autor: Michaela Remešová, Markéta Reinischová