Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Partyšová: Z výchovy manžela mi vstávají vlasy hrůzou

Gábina Partyšová se synem tráví hodně času v domě na Floridě.
21. června 2010 | 11:30

Výchova VIP matek: Jak se pětadvacet populárních žen vypořádává s rolí matky? Co pro ně mateřství znamená? A co všechno mu obětovaly čeho se nevzdaly? Dnešní ukázka z knihy Markéty Behinové Výchova slavných maminek je věnovaná Gábině Partyšové a jejímu synovi Kristianovi.

Gábina má jako matka všechny důvody ke štěstí. Jak sama říká, manžel ji dopřává přepych. Bude vždy zajištěná a stejně tak i její syn Kristianek, kterého s podnikatelem Josefem Koktou má. Práce moderátorky, kterou má ráda tedy pro ni není nutností, která by ji v čase věnovaném dítěti omezovala.

Krásná maminka

Moderování, práce pro Top Star magazín se Gábina nechce vzdát. Dává ji prostor i k jiné realizaci. A to ji také donutilo dát se rychle zpátky do formy. Mnoho zlých jazyků sice tvrdí, že za tím stojí plastická vylepšení, liposukce placené manželem.. Ona ale takové fámy popírá.

„Není to pravda. Nebylo to zapotřebí. V těhotenství jsem přibrala šestnáct kilo a do třech měsíců po porodu bylo všechno pryč. Dnes mám ještě nižší váhu, než před otěhotněním,“ konstatuje Gábina. Péče o mimi a kvalitní strava podle ní k redukci poporodní váhy postačí.

Konečně jsem ženská!

Moderátorka si mateřství pochvaluje. Je vyzrálejší, konečně se cítí být stoprocentní ženou. I když se jí po kojení o celé jedno číslo ňadra zmenšila. Přemýšlí moderátorka o tom, že by si je nechala upravit, dát jim plnost, kterou měly před mateřstvím? „Zatím žádný mindrák nemám. Ale pokud někomu pomůže plastika zvednout sebevědomí, tak není co řešit. Sama jsem si kdysi nechala udělat liposukci a pomohla mi.“

Fyzičku si udržuje i tím, že se synem hodně sportuje. „Máme doma bazén, takže pokud jsme zdraví, s Kristiankem do něj denně chodíme na čtyřicet minut plavat,“ říká Gábina.

Nutný relax

Jako každá rozumná máma si Partyšová od dítěte na chvíli za čas odpočine a věnuje se sama sobě. V takovém případě ráda zavítá do salonu Oskar, kde o sebe nechá komplexně pečovat. Masáž, manikúra, pedikúra, účes... Vyjde odpočatá, cítí se půvabně, má novou energii...
Gábina má také štěstí, že na rozdíl od většiny malých dětí spí Kristianek od malička sám ve svém pokoji. Je zvyklý. A před půl rokem se dokonce naučil používat toaletu pro dospělé. Rodiče se mu snaží dávat hodně prostoru k samostatnosti. „Na svůj věk už krásně mluví a je neuvěřitelně bystrý, citlivý,“ říká pyšně Partyšová.

Rozpor s manželem

S výchovou si ale rodiče stoprocentně nenotují. Zatímco Gábina by syna jen hýčkala, manžel Pepa spíš razí spartánskou výchovu. „Někdy mi z toho vstávají vlasy hrůzou. V takových situacích vznikají naše mini hádky. Ale beru to tak, že otec má mít respekt a maminka zas rozmazlovat,“ obhajuje Koktu jeho žena Gábina.


Kniha k zakoupení se slevou 15% na novém e-shopu Mladé fronty www.kniha.cz

Informace o knize: 299 Kč / vázaná / 224 stran

Autor: amp