Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zažijte v Praze den bez aut

Happening slibuje bohatý program pro celou rodinu.
21. září 2010 | 15:02

Tuto sobotu 25. září proběhne už pátý ročník pouličního happeningu Zažít město jinak. Celodenní slavnost bude probíhat v ulicích Prahy 2 a součástí bude i Velká podzimní cyklojízda.

Během dne se některé ulice v centru Prahy, jindy zaplněných automobily, promění v bulvár či korzo přívětivé pro pěší chodce a cyklisty. Volné ulice mají vyzývat k procházení, setkávání se s přáteli, zábavě. Akce má poskytnout možnost zažít trochu jiný pocit z Prahy, než jsou obvyklé dopravní zácpy a chodníky obložené zaparkovanými auty.

Hromadná cyklistická jízda po Praze

Po povedených akcích Dne bez aut na Smetanově nábřeží v letech 2007 a 2008 a v ulicích Jugoslávská a Londýnská v roce 2009 se letos organizátoři rozprostřou v ještě větší části Vinohrad. Velká podzimní cyklojízda, na kterou je možné vzít i ratolesti, bude startovat v 16.00 a končit v 18.00 ve stejný den.

Vinohradské ulice trochu jinak!

Pokud tedy nemáte v sobotu žádný jiný program, tato akce rozhodně stojí za to, si výlet do Prahy udělat. Máte děti? Pro ně tu bude připraven v rámci různých workshopů bohatý výběr zajímavých akcí jako například žonglování nebo malování. Také je možné prohlédnout si zajímavé kousky z dílny mladých designerů a návrhářů, kteří budou mít po vinohradských ulicích otevřeny stánky. Tento happening stojí za návštěvu.




Autor: NBr, kamp