Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Colton (11): V narkóze viděl mrtvou sestru

6. března 2011 | 22:38

Dnes jedenáctiletý Colton Burpo, který pochází z americké Nebrasky, měl jako čtyřletý při operaci zvláštní vidinu. V narkóze spatřil svou mrtvou sestru, o které nikdy před tím neslyšel.

Celý příběh začal na dovolené, když chlapcova rodina cestovala z Nebrasky do Colorada. Colton začal najednou zvracet a měl průjem. Lékař, kterého navštívili, tvrdil, že se jedná o střevní chřipku. Druhý den ale Colton zvracel téměř nepřetržitě. Prasklo mu slepé střevo a musel okamžitě na operaci.

Jeho rodiče Todd a Sonya se báli, že ho ztratí. Nemohli ale nic dělat. Jen se modlili. Nicméně Colton operaci přežil a když se probral, začal tvrdit, že byl v nebi. Že seděl na klíně Ježíšovi a že viděl svou sestru.

"Řekl mi, že někdo z naší rodiny je tam nahoře. Že se tam potkal s dívkou, která mu řekla, že je jeho sestra, ale nikdy nedostala jméno," popsala synův zážitek jeho matka Sonya. "Před jeho narozením jsem byla skutečně těhotná, ale potratila jsem. Nikdy jsme mu o tom ale neřekli," vysvětlila Sonya Burpo.

Potkal Boha i pradědečka

Colton dál užaslým rodičům řekl, že je viděl, jak se během náročné operace modlí. Také tvrdil, že se setkal se svým pradědečkem Popem, který zemřel před třiceti lety.

Colton dál vyprávěl, že seděl na Ježíšově klíně. Že se cítil v bezpečí, neboť Bůh drží svět ve svých dlaních. Dál popisoval, že v nebi je brána ze zlata a všude jsou duhové barvy. Že všichni v nebi mají křídla. Kromě Ježíše, který se může pohybovat, jak chce. Proč se Colton vrátil zpět na zem? Prý aby mohl svědčit o tom, že nebe existuje. Rodiče o zážitku svého syna vydali knihu. Zatím se jí prodalo půl milionu výtisků.

Autor: Josef Šťastna