Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Dvojčata mají dva různé otce

Polské ženě se narodila dvojčata , která měla rozdílné otce. Podle vědců se nejedná o zcela výjimečný případ.
28. prosince 2010 | 18:18

Na severu Polska se narodila dvojčata, která mají dva různé otce. Otcem holčičky je milenec její matky, chlapce její bývalý manžel. Podle nejnovějších statistik se jedná o sedmý takový případ na světě.

Matka dvojčátek měla manžela, ale zároveň udržovala sexuální poměr se svým milencem. Po nějaké době žena otěhotněla a porodila zdravého chlapce a holčičku. Žena po zjištění, že je těhotná, zažádala o rozvod se svým manželem, protože předpokládala, že otcem obou dětí je milenec. Katedra soudního lékařství v Lublinu však při testech DNA zjistila, že děti mají každé jiné otce.

(Ne)manželský trojúhelník vyřešen

„K takovým situacím dochází naprosto výjimečně. Je několik možností, jak mohlo tzv. dvojité těhotenství nastat. Zatím zkoumáme všechny varianty,“ řekl polské televizi TVN24 genetik Piotr Koziol.



Tento případ však není ojedinělý. Stejná situace nastala například loni v květnu v texaském Dallasu, kde lékaři při testu na určení otcovství zjistili, že 11měsíční synové jisté Mii Washingonové mají místo jednoho otce tatínky rovnou dva. Matka přiznala sex s dvěma muži krátce po sobě.

Šance na takové otěhotnění minimální

Tato skutečně kuriózní situace může nastat, pokud má žena dvě vajíčka a během své ovulace má pohlavní styk se dvěma partnery, uvedla s odvoláním na lékaře televize FoxNews.

Americká matka dvojčat měla skutečně z ostudy kabát. „Ze všech lidí v Americe a na světě se to stane právě mně,“ bědovala žena, kterou by ani ve snu nenapadlo, že její soukromí veřejnosti bude odhaleno právě takovým způsobem.

Autor: INT, KNbr