Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Neuvěřitelné uzdravení: Chlapec (4) utrpěl popáleniny na 33 % těla

Logan vypadá jako zdravý kluk, na jeho těle ale po popáleninách a operacích zůstalo mnoho jizev.
31. prosince 2010 | 05:00

Tragická událost, která má naštěstí dobrý konec. Čtyřletý Brit lezl na sporák, aby dosáhl do kuchyňské skříňky. Jeho o dva roky starší sestra omylem zapnula vařič a on začal hořet. Utrpěl těžké popáleniny na třiatřiceti procentech těla, ale už má za sebou několik operací a letos začal chodit do školy. Všichni doufají, že bude moci mít život jako ostatní zdraví kluci.

Nikdo nechce ani pomyslet, co se mohlo stát. Logan Adams (nyní 5) si vlezl na sporák, aby dosáhl na dvířka kuchaňské linky, když jeho starší sestra omylem zapnula varnou desku. Chlapcovi se okamžitě vzňalo pyžamo, které měl na sobě. Kritickou situaci zachránila matka dětí, která byla krátce předtím ve sprše. Otec nebyl doma, ale v práci.

Otec měl výčitky

Ošklivě popálený kluk byl ihned převezen do blízké nemocnice Frenchay v Bristolu, kde podstoupil devítihodinovou plastickou operaci.

"Žena z něj strhla hořící pyžamo. Vzňala se prý i podlaha. V nemocnici se všichni chovali moc mile a říkali nám, co se bude dít, co s ním budou dělat. Když jsme ho poprvé viděli, bylo to hrozné. Byl celý zafačovaný, odshora až dolů. Dlouho jsem si vyčítal, že jsem to ráno odešel do práce," vzpomíná otec popáleného chlapečka.

.
Autor: profimedia.cz

Pravidelné operace

V nemocnici si Logan pobyl od května do srpna v roce 2009. "Celkem prodělal čtyři operace. Dlouho dobu se nemohl hýbat a jen ležel, takže se potom musel učit znovu chodit. Stále chodí na psychoterapie," řekla jeho matka Denise Rendell.

Chlapec teď už chodí a letos v září začal chodit do školy. Vypadá to, že jeho život bude probíhat skoro stejně jako u zdravých kluků. Jen bude muset chodit na pravidelné operace na nastavování kůže, jelikož s ním ta jeho, s mnoha jizvami, neporoste.

Autor: INT, mivr, Krvs