Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Natascha: Únosce četl Hitlera a musela jsem mu říkat vůdce

8. září 2010 | 12:49

Osm let ji měl doma zavřenou jako zvíře. Rakušanka Natascha Kampusch (22) napsala o době, kterou strávila v rukách Wolfganga Priklopila (†44), knihu s názvem »3096 dní«. Blesk.cz vám z ní přináší další ukázku. Natascha vzpomíná na to, jak ji psychicky vyšinutý Priklopil mučil, bil a nechával hladovět. V knize mimo jiné popisuje svého únosce jako fanatického obdivovatele Adolfa Hitlera, který četl Mein Kampf a pod pohrůžkou surového bití ji nutil říkat mu můj vůdce.

„Byly dny, kdy se ke mně choval jako bych byla jeho majetek. Musela jsem mu říkat můj pane nebo můj vůdče. Když jsem to odmítla, strašně křičel, zuřil a bil mě,“ vzpomíná Natascha.

„Chtěl, abych před ním klečela, když jsem mu odpověděla, že to neudělám, skočil na mě a přitlačil mě k zemi. Pak mě chytl, ototčil na bok a ohnul mně nohy, byla jsem jako gumová panenka,“ popisuje otřesné chvíle se svým únoscem dívka. „Jsem egyptský bůh, musíš mě ve všem následovat. Jsem král a ty jsi moje otrokyně,“ řekl Natasche jednou Priklopil.

Četl Hitlera

S oblibou si prý četl knihu Mein Kampf od nacistického vůdce Adolfa Hitlera a mladá Rakušanka musela svého únosce poslouchat na slovo. Když odmítla, přišel trest.

„Cítil se nadřazený, já jsem pro něj byla druhá třída,“ pokračuje ve vyprávění Natascha. „Ráno v sedm rozsvítil, v osm večer zhasl, během vteřiny jsem byla v naprosté tmě. V místnosti jsem měla nainstalovaný mikrofon, když byl nahoře, věděl o každém mém pohybu.

„Zachránil jsem tě. Už nemáš žádnou rodinu. Jsem tvá matka, tvůj otec, tvoje babička, tvoje sestra. Jsem tvoje všechno, nemáš minulost a patříš jen mně,“ opakoval Natasche, které v té době bylo deset let, neustále Priklopil.

Pláč vše zhoršoval

„Když jsem brečela, trestal mě. Chytl mě za rameno tak silně, až mi znovu vyhrkly slzy. Když jsem nepřestala plakat, chytl mě pod krkem, přitiskl mě na umyvadlo, pustil na mě ledovou vodu a pak mě přimáčkl na ventilátor, ze kterého šel ledový vzduch. Dělal to tak dlouho, dokud jsem neztrácela vědomí,“ popisuje Natascha.

Únosce jí pak nasazoval pouta a držel jí ve tmě, někdy ji přivazoval kabelem k posteli. Když dělala potíže, neměla nárok na jídlo a často pak hladověla. „Byla jsem kost a kůže, mé tělo bylo samá modřina, objevovaly se na něm černé fleky, jako mrtvole. Bylo mi 16 let a já při výšce 1,70 metru vážila jen 38 kilo,“ dodává.

Autor: INT, vk, kamp