Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mladá Bethany: Neznámá žena jí vychrstla do obličeje kyselinu!

  • 4. září 2010 | 10:18

    Dvacetiosmiletá Američanka Bethany šla na kávu. Najednou na ní na ulici promluvila cizí žena a vychrstla jí z neznámého důvodu kyselinu do obličeje. Od oslepnutí ji zachránily sluneční brýle. Po pachatelce policie pátrá.

    Bethany Storro šla akorát do kavárny Starbucks ve svém rodném městě Pentagon v Oregonu, když na ni promluvila žena, kterou podle svých slov nikdy předtím neviděla: "Hej krásko, chceš si vypít tohle?"

    Bethany utrpěla popáleniny druhého stupně, místy i třetího. Okamžitě byla převezena do nemocnice. Dnes uspořádala tiskovou konferenci, kde se zabandážovaným obličejem líčila utrpení, kterým prochází. Popálená tmavovláska to ale překvapivě bere s humorem a bude bojovat.

    Skoro hluchá a možná oslepne

    "Bylo to to nejbolestivější, co jsem zažila. Úplně se mi zastavilo srdce. Okamžitě se mi to prosáklo přes oblečení. Cítila jsem, jak mi hoří druhá vrstva kůže," vypráví mladá žena. Na konferenci ji přišli podpořit její rodiče Nancy a Joe Neuweltovi.

    "Věřím, že by oslepla, kdyby na sobě neměla sluneční brýle, které si koupila jen pár hodin před tím, než se jí to stalo. Stál nad ní Bůh, který jí ochránil oči," tvrdí Nancy.

    Bethany trvá na tom, že nedovolí, aby jí útok zničil život a dokonce žertuje o případném oslepnutí: "V dětství jsem měla dvakrát spinální meningitidu a kvůli tomu jsem skoro přišlo o sluch. Rodiče se mnou musí být v jedné místnosti, abych je slyšela. A teď abych ještě oslepla? No to už by je asi trefil šlak!"

    Akt žárlivosti?

    "Tu holku jsem nikdy předtím neviděla. Když jsem ji spatřila poprvé, byla na ní vidět žárlivost a vztek. Bylo to spontánní nebo se v pondělí ráno vzbudila a řekla si, že si vezme hrnek s kyselinou a půjde polít prvního člověka, kterého potká?" ptá se sama sebe Bethany.

    Doktoři zatím zkoumají, jaký druh kyseliny to byl. Pachatelku policie označila jako Afroameričanku mezi dvaceti pěti a třiceti pěti lety. Svědci tvrdí, že na sobě měla zelené tričko a khaki kalhoty, vlasy stažené do culíku.

    Matka popálené ženy tvrdí, že šlo o akt zla, její otec říká, že celá rodina doufá, že se útočnice brzy najde a dodává: "Můžete si představit, jak mi je. Toto je moje malá holčička. Budeme se snažit dostat se přes to. Nechceme, aby to zastavilo naše životy."

    Dívka, kterou potkalo to samé

    Angličanku Katie Piper (26), která před sebou měla kariéru modelky, před dvěma lety postihl stejný osud. Na ulici na ni neznámý muž chrstl kyselinu. Pachatele policie dopadla. Byl to komplic jejího bývalého přítele, který neunesl, že se s ním Katie rozešla, protože vykazoval znaky brutality a velké žárlivosti.

    Po několika operacích vypadá Katie skvěle a i se tak cítí. "Krása nic neznamená," prohlašuje blondýnka.

Autor: INT, mivr, kamp
Diskuse ke článku
.