Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Price (42): Děti našla po patnácti letech. Přes Facebook!

Fotografie
7. června 2010 | 13:43

Pro Price Segalovou ze San Francisca se stal zázrak. Po patnácti dlouhých letech měla znovu možnost spatřit své děti. Zatím tedy jen na počítači. Díky sociální síti Facebook totiž našla dceru a syna, které jako batolata unesl bývalý manžel!

Pro Price, matku dvou dětí byl šok, když jednoho dne přišla domů a nikdo na ni nečekal. Manžel, s nímž se právě rozváděla, se rozhodl ukončit vztah po svém. Rozhodl se od ženy jednou provždy odejít. Ale ne sám. Vzal sebou i tehdy jejich dvouletou dceru a ročního syna. Děti si ani nemohly uvědomit, jaká změna se v jejich životě udála.

Jiskra naděje

Patnáct let matka děti snažila najít. Platila soukromé detektivy. Skoro ztratila naději. Pak ji ale napadlo zkusit štěstí na internetu. Založila si profil na Facebooku a začala hledat. Po trpělivém snažení uspěla. Své děti, teď již sedmnáctiletou dívku a šestnáctiletého chlapce našla.

Děti bývalý partner Price opustil. Zjistil, že sám se o ně postarat nedokáže, ale zároveň chtěl pravděpodobně dál trestat Price a děti ji nevrátit. Nechal je tedy v dětském domově.

Znovunalezené děti žijí v Orlandu na Floridě, na druhé straně Ameriky. Našly domov v nové rodině u pěstounů. A poměrně tragické pro Segal je, že po tolika letech o ni děti vůbec zájem nejeví.

Rub i líc

Sociální sítě, internet a jiná média mají na naše životy čím dál větší dopad. Pravděpodobně nejvíc vyniká právě Facebook, který se stal během pár let fenoménem. A stejně jako každá mince má i dvě strany. Mnohým životy ničí, jiným zachraňuje.

Price pomohl. Našla konečně znovu rodinu. Alespoň tedy virtuálně. Na druhou stranu mrazí z toho, co všechno se na počítači dá v dnešní době najít. Jak sami dobrovolně vystavujeme své soukromí světu…

Autor: amp