Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pořezaná Ingrid si oddychla: Násilník je ve vězení!

Pět dní žila rodina dvaačtyřicetileté Ingrid ve strachu! Báli se, že jim ublíží její bývalý, který Ingrid brutálně v obličeji zohavil nožem. Dařilo se mu totiž unikat policii…

Nebezpečí už ale nehrozí. Policie už má násilníka za mřížemi. Nemusela však příliš pátrat – na stanici se přišel udat sám. Vyšetřovatel ho obvinil z ublížení na zdraví.

Ingrid si mohla oddychnout. „Konečně si normálně vyspím. Měla jsem strach. Těch pět dní strachu bych nikomu nepřála,“ svěřila se žena, které se od koutků úst táhnou děsivé jizvy až k boltci ucha.

Kámen spadl i její matce Stanislavě Vránové. „Zažívám teď klid. Byla jsem tak šťastná, když mi volali z policie a řekli, že ho mají za mřížema! Až jsem se z toho rozplakala. Ani se to nedá slovy popsat,“ vypráví teď už klidná matka. „Ani nevíte co jsem zažívala, když jsem uviděla, co ji udělal. Jen doufám, že ho hned nepustí na svobodu jako nějakého slušného člověka,“ doufá Stanislava.

Smyčka se stahovala..

Policie sice hned po strašlivém činu Jozefa pronásledovala, ale on je srazil autem. Nakonec se mu podařilo jim ujet. Před zákonem se ukrýval pět dní. Policisté po něm pátrali ve dne v noci. Byli mu v patách. Možná proto zločinec tlak nakonec nevydržel, věděl, že smyčka se utahuje.

Když se přišel udat, byl klidný s pokrovou tváří, která neprozrazovala žádné emoce. „Obviněný je pachatel z ublížení na zdraví, výtržnictví a útoku na veřejného činitele,“ zní závěr policistů. Zatím Jozefovi hrozí až pět let vězení. Přešetřuje se ale také fakt, že před dvěmi měsíci Josef brutálně rozbil hlavu klíčem od auta. Tehdy však prokurátor nechal násilníka na svobodě…

Autor: amp