Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Matka pořezané Ingrid: Mohli tomu zabránit!

30. května 2010 | 10:02

Ingrid (42) zůstanou jizvy do konce života. Na duši i na těle. Podle policie jí levou stranu tváře pořezal bývalý druh Jozef H. (52), protože se nemohl vyrovnat s jejich rozchodem.

Maminka Ingrid Stanislava V. (65) tvrdí, že se to nemuselo stát. Podle ní Jozef už v březnu Ingrid téměř zabil. Prokurátorka ale nepovažovala za nutné ho vzít do vazby. Ingrid žila s Jozefem 11 let, má s ním syna (10). Rozchod Jozef nezvládnul a na bývalou družku si počkal ve čtvrtek, když šla z práce na oběd.

„Když jsem ho uviděla, začala jsem utíkat. Doběhl mě, bil po hlavě, obličeji, kopal do mě. Uviděla jsem, že má nůž v ruce. Měla jsem šílený strach, že mě přišel zabít,“ přiznává Ingrid. Ze zranění se léčí v trenčínské nemocnici. „Mám strach o rodinu a o všechny blízké,“ dodala.

Stále na útěku

Jozef, který při útěku srazil autem policistu, totiž zatím uniká. „Moje dcera s ním měla život plný lží. Všichni jsme se ho báli. Mě pokopal, zbil i mého syna. Ingrid ublížil vícekrát. Naposledy v březnu jí rozbil hlavu klíčem na kola. Léčila se šest týdnů,“ řekla Stanislava Vranová. Ta je nespokojená s postupem trenčínské prokurátorky, která nepovažovala ani po březnovém útoku za potřebné na Jozefa uvalit vazbu. „Jen deset hodin ho zadržovali. Prokurátorka rozhodla, že těch udání, co tam na něho mají, je málo. Velmi ráda bych ukázala té paní fotky dcery, jak vypadá teď,“ dodala.

Mluvčí trenčínské krajské prokuratury Marián Sipavý trvá na tom, že v březnu nebyl důvod Jozefa uvěznit. „Prokurátor Okresní prokuratury v Trenčíně nedal souhlas na zadržení podezřelé osoby policistům, protože neexistovaly důvody vazebního stíhání. Obvinění před spácháním tohoto skutku nebyl právoplatně odsouzený soudem pro žádný trestní čin,“ řekl Marián Sipavý.

Autor: Nový Čas, hto