Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Netradiční masivní šperky jsou hitem sezony!

Fotografie
14. listopadu 2010 | 08:43

Prsteny, náramky, náušnice nebo náhrdelníky nemusejí být nutně jen ze zlata a drahých kamenů. Důležité je, jak vypadají, a pokud chcete být, dámy, opravdu IN, vsaďte na nápadné masivní šperky, které jsou letos hitem! A pro pány je to určitě inspirace pro pěkný dárek, co říkáte?

Současný trend říká, že šperk už nemusí být jen nenápadným doplňkem, ale skutečným klenotem, který dodá oblečení a celkovému outfitu ten správný šmrnc. Výrazné šperky si odříká mnoho žen, protože se bojí, že budou až příliš nápadné. O to ale v nejmodernějších módních trendech jde!

Bohaté korále a velké kameny přitahují pozornost, stejně jako náhrdelníky se zvířecími motivy a náušnice až na ramena. Každá žena by je měla nosit s tímto vědomím a náležitě je vystavovat odiv.

Šperkům přizpůsobte oblečení

Při jejich nošení platí však důležitá zásada. Nesnažte se masivní šperky přizpůsobovat oblečení, ale právě naopak. Pokud vám na krku visí výrazný doplněk, oblečení postačí zcela jednoduché. A šperky by se neměly vzájemně kombinovat.

„Pro ženu s takovým šperkem je důležité, aby se cítila dobře a v pohodě. Jen tak totiž může šperk vyniknout a nebude působit nepatřičně. Přece jen mít na krku několik set gramů těžký a rozložitý náhrdelník chce více sebedůvěry než třeba drobné perlové náušnice,“ říká Kristýna Gajdošová, která šperky prodává.

Blesk.cz vám přináší několik užitečných rad od odbornic, které vám poradí, jak zajímavé šperky nosit:


ODPOUTAJÍ POZORNOST OD NEDOKONALOSTÍ

Monika Romanowska z ProBeauty: „Tyhle šperky celkově zapadají do letošních trendů. Velké, masivní, barevné a neobyčejné šperky jsou IN, hlavně když jsou nepřehlédnutelné. K nošení je potřeba odvaha a sebevědomí. Výhodou velkého šperku je mimo jiné to, že odpoutá pozornost od případných nedostatků, například masivnějších stehen.

 

PODTRHNOU KRÁSU ŽENY

Dana Beranová, stylistka: „Šperky jsou nadčasové a nepodléhají žádnému módnímu diktátu. K tomuto typu doplňků ale doporučuji zvolit jednoduchý styl oblečení, nejlépe jednobarevné nebo se vzory v tlumených odstínech. Každá žena je krásná a tyto šperky ono »cosi« dokážou podtrhnout, staňte se v nich i vy sebevědomou, zajímavou ženou!“

Autor: Katarína Krajčiová, mivrk