Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Omládněte za pár minut! Jednoduše make-upem

12. června 2011 | 07:00

Léta letí a nebudeme si nalhávat, že nás přibývající roky neštvou. Vadí nám vrásky, pigmentové skvrny i zašedlá pleť. To vše se ale dá omezit správnou péči a zamaskovat několika šikovnými triky.

Vrásky vypněte

Ve vyšším věku by už mělo být samozřejmé, že máte ve svém kosmetickém repertoáru i krém proti vráskám. Pokud je ale potřebujete skrýt okamžitě, máte dvě možnosti. Pomůže vám vypínací sérum, jež nanesete pod podkladový krém, a krém pro vyplnění vrásek. Nepůsobí sice přímo proti nim, ale umí je opticky vyhladit.

Tvář projasněte

Co udělat s vysušenou, zašedlou pletí? Skvělými pomocníky jsou rozjasňující séra či ampule. I ty nanášejte pod oblíbený krém. Aby byl účinek stoprocentní, použijte ještě make-up s jemnými třpytivými částečkami. A na závěr bronzer. Jen se držte pravidla, že méně je někdy více.

Podívejte se, co vám zaručeně omladí tvář:

Skvrny vymažte

Když se objeví pigmentové skvrny, nejspíš na nás sedne splín. Není to tím, že by byly až tak nehezké. Jenomže jsou považované za jasnou známku stáří. Můžete se jich vůbec nějak zbavit, pokud nechcete podstupovat chemický peeling nebo jinou invazivní proceduru? Zkuste krémy. Se skvělou novinkou přišla minulý rok třeba značka Clinique. Budete-li je používat pravidelně, nejlépe dvakrát týdně, po čase budete mít vyhráno.

Makeap je třeba nanášet precizně
Autor: profimedia.cz
Nedejte na babské rady

Že se make-up pro vyšší věk už nehodí? Nesmysl. Máte-li pocit, že vám jen zbytečně zvýrazní vrásky a vysuší pleť, stresujete se zbytečně. Volte správné barvy a lehčí konzistence, které pokožku příjemně sjednotí, ale nezatíží. Aby se vám pleť nevysušovala a působila svěže, naneste pod make-up zvláčňující, omlazující a vyhlazující základ. Osvědčený má v nabídce třeba Dermacol.

Obočí je také třeba věnovat péči
Autor: profimedia.cz
Soustřeďte se na obočí

V mládí ho sice můžeme mít dokonale vytvarované i klenuté, s přibývajícími roky se ale musíme smířit s tím, že nám řídne, objevují se tvrdé štětiny, někdy i šediny. Co s tím? Nabarvit i vytvarovat si ho můžete nechat v kosmetickém salonu. Aby působilo krásně uhlazeně, použijte speciální kartáček nebo bezbarvý lesk na rty. Při líčení pak použijte rozjasňovač, který naneste těsně pod obočí.

Extra tip:

Líčení povislých víček
Kombinujte dvě barvy stínů. Světlý naneste do vnitřních koutků očí a pod obočí. Tmavším vybarvěte střed víčka a povislou část.

Vyberte správné stíny

Ani očním stínům se nemusíte bránit, pokud víte, jaké se k vám hodí. Ve vyšším věku je třeba pohled prozářit, oči opticky zvětšit. Tak můžete zamaskovat i padající víčka. Jak na to? Volte jemné, světlejší a neutrální tóny. Tmavší barvy oči zmenší a „utopí“. Skvělou volbou jsou pak oční stíny krémové či pěnové konzistence. Lépe totiž drží na sušší a tenčí kůži.

Omládněte jemným líčením
Autor: shutterstock
Rty jen jemně

Také rty ztrácejí s přibývajícími roky objem a tvar. Navíc je deformují vrásky. Jejich okraje obtáhněte konturovací tužkou, aby byl obrys jasně viditelný. Pro líčení rtů pak volte hydratační rtěnku v přirozené barvě. Můžete použít i růž, jež rty zvětší. Nabízí ji třeba Avon.

Autor: Alena Dušková, Kbak