Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žhavé trendy v roce 2011: Make-up podle vizážisty

23. ledna 2011 | 14:48

Jaro 2011 se ponese ve velmi netradičním stylu. Typicky jarní barvy v teplých odstínech nahradí neutrální a studené, které výrazně kontrastují s náladou prvních jarních dní. Líčení bude celkově dramatické. Rozbijte proto stereotyp a drážděte své okolí!

Přední český vizážista Pavel Bauer
Autor: archiv firmy

Pavel Bauer, přední český vizážista,

mezinárodní vicemistr v make-upu za rok 1997 a člen odborných porot v profesních soutěžích vám prozradí, jaké jsou aktuální trendy v líčení.

Rty

Můžete si vybrat mezi dvěma extrémy, ale nespokojte se s průměrem. Vizážisté velí buď lesk, nebo mat, rozhodně nic mezi. Rty budou výrazné v barvách fialky, lesních plodů, růžové až korálové. Můžete si vybírat mezi rtěnkou nebo leskem, ale sáhněte jen po takových, které jsou v absolutním matu nebo lesku.

Oči

Líčení očí se také ponese v dramatických barvách, které jsou spíš typické pro podzim. Šedá, modrofialová, nachová nebo neutrální béžová dodají očím hloubku. Pokud zvolíte linku k orámování oka, pak zapomeňte na tekuté linky a sáhněte po tužce se třpytkami, ve kterých se budou lesknout paprsky prvního jarního slunce.

Fialová a nachová dodají očím hloubku.
Autor: archiv firmy

Tváře a make-up

Čím jsou oči a rty výraznější, tím musí být ostatní líčení tlumenější. Líčka by proto měla být jen velmi jemně zvýrazněná tvářenkou s korálovým, broskvovým nebo fialkovým nádechem.

Autor: archiv BPŽ, Klena