Zdá se, že doba patří mimoňům, samozvaným rebelům bez příčiny a buranům, jenž příležitost nerozeznávají. Mistr etikety, ceremoniář v kanceláři prezidenta Masaryka, Guth Jarkovský by se musel ze současné reality zbláznit a depku z ní mají i ti tolerantnější. Dřív jsme mohli nedostatek kultivovanosti svádět na neosvícenou dělnickou třídu, komunismus, jenž staré dobré mravy převálcoval. A vše, co je připomínalo, byl nebezpečný přežitek. Ale na co máme tenhle průšvih svádět dnes, dvacet let po pádu železné opony?

Zatímco se v Hollywoodu na vyhlášení filmových Oscarů chodí v toaletách haute couture, na udílení Českých lvů se do Lucerny pouští i v džínách a ve svetru. Na hudebních cenách Grammy se na jevišti i v hledišti ohromuje kreacemi hvězdného formátu. A na českém Andělu muzikanti zhusta děkují v džínách a tričku s potiskem … Tak rozdílná je situace v prezentaci na oficiálních společenských akcích u nás a ve světě.

Včetně filmových plus divadelních premiér, jež jsou pro tvůrce i zvědavé natěšené diváky mimořádným aktem. Bohužel s neodpovídající výpravou. Tento tristní trend připomnělo i několik známých osobností, které se na takových událost nedávno objevily. V šortkách na safari a klidně i s batohem.

Fotogalerie
1 fotografie