Lyžovat u nás můžeme leckde. Máme i jiné hory než Krkonoše, ovšem žádné jiné zimní letovisko si nehraje na malý český Aspen, jako to dělá Špindlerův Mlýn. Jezdit do Špindlu se prostě sluší, navíc není daleko od Prahy. Tady nejde jen o lyžování či snowboarding, ale také o prestižní společenské vyžití.

Přes den na sjezdovce proložené nějakým tím svařáčkem či grogem. Večer pak v baru – leckdy do rána. Na večírky to zde vskutku není skoupé. Sportovně zdatní playboyové jsou ve svém živlu a sexy holky zlatokopky mají dobrou šanci nějakého solventního borce ulovit...

Ve Špindlu to zkrátka žije. Nebo aspoň žilo za dob, kdy byl premiérem Mirek Topolánek, který dvě sezóny po sobě v čase Vánoc v letovisku - jak se lidově říká – bohatýrsky zapařil. Spolu se synkem, svými kmány, jistě i lobbisty. Loni na Vánoce dokonce přijel pan prezident Klaus s chotí, jenž si zde dal v rámci dovolené schůzku s tehdejším šéfem úřednické vlády, Fischerem. A o známé tváře z showbyznysu jste tu téměř zakopávali...

Hvězdná stafáž za bundu?

Zatím to není žádná sláva, chtělo by se říci na adresu českého Aspenu. Letošní sezónu v podstatě otvíral jen starosta s Krakonošem. Objevil se i bývalý primátor Prahy, Pavel Bém a hvězdou doprovodné přehlídky zn. Bogner byla zpěvačka Anna K. Tím paráda končila. Další známou tváří pak byla Gábina Partyšová, která akci moderovala a dostala od Bognera (zvaného lyžařským Diorem) veselou až infantilní bundu v přímém přenosu.

Tím se výčet známých celebrit bohužel naplnil – pokud nebudeme počítat druhořadou modelku Dominiku Mesárošovou a expřítelkyni Leoše Mareše, Gábinu Dvořákovou. Mimochodem Gábina v růžových kozačkách a útlém prošívaném kabátku vypadala, že si Špindl spletla s pražským bulvárem. Zkrátka tohle entrée byla bída v porovnání se zavedenou společenskou prestiží, které se horské středisko těší. Nebo dosud těšilo.

Značkový módní standard Špindlu zachránila Andrea Veršová, kterou Blesk.cz s dcerou Vanessou a chotěm Volopichem v areálu mimo akci zastihnul. Na slavnostní otvíračku sezóny Špindlerova Mlýna to bylo opravdu málo a přiznejme si, že manželé Volopichovi na kredit  - byť malého českého – Aspenu nestačí. A ani modely, do nichž Bogner Annu K. a Gábinu Partyšovou navlékl, nebyly designem nijak elegantně omamné.

Fotogalerie
6 fotografií