Nova rovnou začala grandiózně. Přímým přenosem ze zámku Milotice doprovozeným příjezdem porotců v hollywoodském stylu. Prima se omezila na pouhý sestřih z castingů, který Nova také do únavně dlouhého startovního dílu zakomponovala.

Furiantský souboj televizí ve stejném vysílacím čase odnesl divák. Alespoň ten, který chtěl zjistit, v jakém aranžmá talentovou show zmíněné televize nabídnou. Co může očekávat od výkonů moderátorů a porotců.

Lady Bílá a playboy Slávik

Soudci talentů v případě Primy (moderátor Jan Kraus, zpěvačka Lucie Bílá a v Česku neznámý moderátor plus producent Jaro Slávik) působila kompaktněji a uhlazeněji. Včetně outfitů. Pánové během castingů vystřídali pár decentních košil a Lucie Bílá byla víc za dámu než rockerku.

Bílá halena, černé topy, prolamovaná krajka, stříbřitá tunika... Spíš než na hadříky vsadila Lucie na vizážistku a hru s účesy. Udělala dobře vzhledem k tomu, kolik z ní bylo vidět za stolem. Jan Kraus z módního hlediska nudil, ale on nikdy nebyl parádník. Elegantním fešákem je ve zmíněné trojce Jaro Slávik, který bezpochyby oko řady Češek potěší.

Zřejmě největší tahák Primy, Lucka Bílá, pomyslný křest ohněm coby porotkyně ustála. Byla snesitelně afektovaná a s všeobjímajícím srdcem to také nepřeháněla. I pánové uspěli, i když přiznejme si, že tahle primácká parta zatím příliš vtipná nebyla.

Fotogalerie
8 fotografií

Profík Habera a statující sexbomba

Ze čtveřice novácké poroty se nejsuverénněji jevil SuperStar ostřílený zpěvák Pavol Habera, jenž si i tady pomáhal vulgarismy. Další z členů, dobrácký režisér Zdeněk Troška, byl příjemně přirozený. Moderátorka Banášová se v roli porotkyně hledala a modelka Alena Šeredová příštipkařila.

Oslnivé, Las Vegas hodné kreace, v nichž jmenovaní v přímém přenosu vystoupili, byly zejména u mužů v těžkém kontrastu s jejich civilem na konkurzech. A vnímavému diváku jasně naznačily sílu iluzorní proměny. Modelům dam z castigové jízdy nešlo v rámci prchavých záběrů torza nic vytknout. Byly trendy, nenucené, elegantní. Na rozdíl od Troškových, dost nemožných košilek.

Mareš zabodoval

Moderátorskou dvojku talentové show Primy, Jakuba Prachaře a jeho slovenského kolegu Martina Pyco Raucha, lze označit za příjemné kluky v akci, jež neexhibují a svým civilním projevem konvenují porotě. K přirozené ležérnosti nahrává i jejich neformální oblečení, které se bohužel u hlavních outfitů pro první díl vymklo stylistovi z rukou a variace v barvách trikolóry působily dost křečovitě.

Talentmánii Novy táhne pouze ostřílený Leoš Mareš, který nakonec k sobě žádnou partnerku nevyfasoval. Což je dobře, neboť nejlépe funguje jako solitér. Každopádně Mareš dostál změny vzhledu, jež mu prospěla. Krátké vlasy a kultivovaně zarostlá tvář... Look jižana ze středomoří poměrně dobře dotahoval i outfit – šedé, portami zdobené sako, pruhovaná košile, úzké kalhoty. Velký Leoš působil uvolněně, zbytečně nekřičel. Zkrátka měl svůj den a v porovnání s kluky z Primy působil atraktivněji.

Kdo s koho?

Talentová show je bezbřehý, emocí plný cirkus. Pozlátkem puncovaná podívaná, atraktivní podnik pro masy. Pevnými pravidly licence svázaná Prima bude zřejmě v tomto podniku komornější a Nova to asi hodlá rozbalit ve velkém. Maximálně oslnit. Co bude víc konvenovat vkusu českého diváka, těžko říci. Prima by měla teoreticky spíš oslovit starší, víc konzervativnější publikum a Nova mladší lidi ochotnější za esemesky utrácet. Jaká nakonec bude realita, konečný výnos podniku ukáže čas.