Snoubenci složili svatební slib v kapli na zámku Jemniště, kde se konala i následující veselka. Bylo na ni pozváno sto jedenáct svatebčanů, na večerní party další třicítka hostů.

Nevěsta měla bílé, blankytnou modří kombinované šaty s dlouhou vlečkou a závojem. K oltáři ji vedl dědeček. Za svědka šel dlouholetý přítel její maminky. Družičky nechyběly. Výzdoba tabule byla bílo modrá. Bílé ubrusy, na židlích modré mašle, na stolech v modrých pytlíčcích bílé tulipány…

Zpravodajství o svatbě jedné průměrné modelky Markéty Divišové, které přinesla řada serverů, bylo vyčerpávající. A v celku dostalo mnohem větší prostor než sňatek švédské princezny Victorie, jenž se konal ve stejný den. Což je fakt, který mě fascinuje.

Fotogalerie
4 fotografie

Absurdistán s puncem romantiky

O Markétě Divišové se toho od jejího zvolení Vicemiss ČR 2003 příliš nenapsalo. Krátké zprávičky z večírků, kde není o čem a  kom referovat. Nejvíce zmínek padlo, když se svlékla k pózování pro časopisy v čele s Playboyem. „S nabídkou fotit pro Playboy jsem souhlasila, ale trvala na tom, že vidět bude jen hořejšek. Vymyslela jsem si i to, jakým směrem se budou snímky ubírat. I fotit na zámku v Dětenicích, byl můj nápad,“ řekla před třemi lety Divišová na adresu erotického pictorialu, jenž fotil Vladimír Štross.

Naposledy se Markéta odhalila (decentně) na vánočním titulu magazínu Perfekt Woman jen s andělskými křídly na sobě. Opět ujistila, že neodhalila nic nepřístojného s dodatkem, že se jedná o poslední odvážné fotky před svatbou s Tomášem Fuxou.

Na jaře se Divišová objevila na scéně znovu, kdy jako p.r. genius dávkovala informace o nastávající svatbě. Snubní prsten s brilianty za dvě stě tisíc, veselka s víc než půl miliónovými náklady. „O všechno se chci postarat, svatbu připravuji půl roku a je to velmi vyčerpávající….“ „Markéta si navrhla šaty. Jsou ručně šité jako haute couture modely“. „Divišová vymyslela vše sama do posledního detailu. Oznámení, dekoraci tabule, výzdobu,“ psaly noviny.

Furianti na rudém tepichu

„Snoubenci si na štěrkovou cestu zámku Jemniště přivezli červený běhoun, aby se dámy nezničily střevíčky...“ Tolika detailními informacemi lid nepotěšil ani královský dvůr v případě sňatku princezny Victorie nebo kdysi lady Di.

Na konci všeho byla samotná svatba, která měla k aristokratické noblese daleko. Róbou nevěsty s jakýmsi biedermeierovsky zdobným živůtkem a pugétkem tulipánů počínaje, oblečením svatebčanů konče. V rámci vkusu a prostředků vyparáděné příbuzenstvo a záplava nemožných minisukní a neméně nevhodné černé.

Dvě kolegyně z modelingu, věrné kamarádky Tereza Zimová a Martina Dvořáková jako VIP hvězdy veselky. Pár movitých podnikatelů a jejich půvabných kočiček... Plánované veselí do ranního kuropění. Polité ubrusy, o nichž mimochodem také nevěsta vedla řeč: „Byla jsem překvapená, jak je všechno drahé. Třeba jen propůjčení jednoho látkového ubrousku u hostiny stojí sto devadesát korun!“

Novomanželům Markétě Divišové a Tomáši Fuxovi přeji jen to nejlepší. A myslím to opravdu upřímně. Bohužel hra na princeznu se nevěstě, nyní už milostpaní, nepovedla. Škoda, že vynaložené peníze nepadly na charitu. A když musí být luxus, tak tichý a elegantní, milá Markéto.

Video
Video se připravuje ...

Modelka Divišová se vdala za půl milionu Machan Pavel, Hudba: Yellow