Pan Topolánek a paní Talmanová, nyní už Topolánková dokázali, že se v politické praxi přiučili stylu hodnému high society. Pro svatební veselku si vybrali aristokratický, architektonicky zajímavý hotýlek na úpatí Pražského hradu, na malostranském Tržišti.

Velkolepá, gregoriánský chorál připomínající mozaika z italských dlaždic vedoucích od tepané brány přes recepci do zimní zahrady. Jedinečný výhled na panorama Prahy ze střešní terasy. Čtyři patra luxusních pokojů zasvěcených jazzu, opeře, klasice, moderně. Na současné podobě hotýlku Aria pracoval architekt Magnolli společně s kolegou Carmellinim - kreativci úzce spolupracující se slavným návrhářem Giannim Versace. Jak říkám, novomanželé Topolánkovi jsou občané mající styl.


 

Topolánek se oženil s Lucií Talmanovou v luxusním hotelu Aria v centru Prahy
Autor: ČTK

Žádný bílý či smetanový svatební model. Ale velmi civilní fuchsiové pouzdro jednoduchých šatů oživené perlami. Biedermeierovský pugét v ruce. Nevěsta ve svých dvaačtyřiceti vypadá jako holčička. Ženich ladí kravatou i květem v klopě. Nic bombastického. Občan Topolánek začíná nový život s novou manželkou.


 

Pyrrhovo vítězství?

Lucie Talmanová se konečně dočkala. Čtvrt od rozvodu se s ní Mirek Topolánek oženil. V době kdy byl premiérem a šéfem ODS, to bohužel nestihla. A otázkou je, zda by svatba proběhla, kdyby zůstal úspěšným leaderem partaje a nyní řešil možnou vládní trojkoalici. Zřejmě by na takový akt neměl čas.

I když někteří vnímají Lucii jako zlatokopu, politické fiasko Topolánka ji zřejmě domohlo ke sňatku. Mirek se nejspíš rozhodl začít z gruntu nový život s novou manželkou. Vystoupil z poslanecké sněmovny, vzdal se funkce šéfa mocné politické strany. Záhy poté si zřídil živnostenský list. A zlegalizoval poměr s ženou, s níž má tříletého syna Nicolase. Stihnul toho víc než dost.

Lucie tedy může být spokojená, i když není paní premiérová. Ona si ostatně – na rozdíl od Petry Paroubkové – vysokou politiku jako místopředsedkyně dolní komory parlamentu v praxi užila. I když přiznejme si, že spíš byla milou panenkou než akční političkou. Ale i tak si při odchodu ze sněmovny odnesla půl miliónu hrubého. Z takové sumy mohla v klidu pořídit pětihvězdičkovou hostinu, svatební model a ještě zbylo na horší časy.

573147:gallery:true:true

Vstříc budoucnosti

V případě Lucie a Mirka Topolánkových bych se horších časů až tak neobávala. V živnostenském oprávnění si zaregistroval mj. poradenství, zprostředkování obchodu a služeb, realitní činnost, správu a údržbu nemovitostí, přípravu a vypracování technických návrhů, výzkum a vývoj, reklamní činnost i marketing a mediální zastoupení. Takový výčet umožňuje široké spektrum podnikání. Včetně konzultací. Kdo jiný než bývalý premiér by měl vědět, jak si věci stojí a kterak se dělají?

Rovněž Lucie jistě někde uspěje - i kdyby do senátu, o němž uvažuje, neprošla. Navíc pan Topolánek jako šéf ODS pobíral devadesát tisíc korun hrubého. Strana mu slíbila pětiměsíční odstupné, tedy celkem čtyři sta padesát tisíc, i když se na politickou funkci zákoník práce nevztahuje.

Novopečená paní Talmanová se o standard rodiny bát nemusí. Ona a zejména její muž si vždycky poradí. Podstatné je, že se vdala. Čekala do dvaačtyřiceti. Otestovala řadu mužů, možných adeptů pro život. Pak přišel Mirek. Měla s ním dítě bez záruky, že se rozvede. Nyní došla do cíle. Už se o ní nebude psát jako o Topolánkově družce či milence. Svatba třetího června pro ni jistě byla stejnou satisfakcí jakou by pocítil její choť, kdyby vyhrál volby. A doufejme, že happy end Lucie nezkalí absťák chlapa, kterému vzali fet jménem moc.