Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zhubl 100 kilo, bylo to poslední přání umírající matky

Video se připravuje ...
Alex chtěl splnit matce její poslední přání na smrtelné posteli, zhubl proto 100 kg!
VIDEO: Televize ABC
14. června 2011 | 13:46

VIDEO: Umírala na rakovinu a jediné její přání bylo, aby milovaný syn zůstal zdravý a šťastný. Čtyři roky po její smrti Alex Respess (23) nad svými "špeky" zvítězil. Za rok dokázal shodit neuvěřitelných 100 kilogramů.

Maminka by na svého syna určitě byla hrdá. A pyšný může být i on. I přes počáteční neúspěchy totiž matčino přání dokázal splnit. Za dvanáct měsíců shodil neuvěřitelných sto kilogramů.

"Jsem přesvědčený o tom, že máma by určitě řekla, že je hrdá na člověka, který se ze mě stal," řekl v pořadu 'Dobré ráno, Ameriko' na americké televizní stanici ABC Alex z městečka Duluth v Georgii.

Když se Alex objevil na obrazovce vedle fotografie v životní velikosti vyříznuté z lepenky, pořízené v době, kdy vážil 208 kilo, zatajil se divákům dech. Takhle že vypadal tenhle sympatický mladý muž? K neuvěření! Navíc ho tenkrát trápily deprese, z nadváhy měl obrovské mindráky. Se ztracenými kily však v jeho životě nastala obrovská změna.

"Už nejsem ten smutný klučina s nadváhou, kterého si maminka pamatuje. Dospěl jsem a stal se ze mě muž," řekl Alex a dodal: "Jsem rád, že mě teď tam zezhora vidí šťastného a zdravého. Přesně takového, jakého si přála ze mě mít."

Alexova matka zemřela po boji s rakovinou
Autor: reprofoto video ABC

Alexova cesta ke štíhlé postavě ale vůbec nebyla jednoduchá. Začala hned po matčině smrti před čtyřmi lety. Zlom však nastal loni, když pod horlivým fanouškem baseballu, v restauraci praskla židle.

"Stal se ze mě introvert. Odmítal jsem vycházet ven. Stranil jsem se lidí, s nikým jsem nemluvil," prozradil Alex, který byl v té době tak těžký, že se musel vážit na nákladní váze a dveřmi mohl procházet jen bokem.

Přes břicho si ani neviděl na poklopec
Autor: reprofoto video ABC

Na pomoc si proto zavolal osobního trenéra Chrise Powella, který v televizi ABC zastává pozici naší doktorky Kateřiny. Ten výzvu přijal a ke svému svěřenci se na celé tři měsíce nastěhoval. Pod jeho vedením shodil Alex pětačtyřicet kilo. Po jeho odjezdu ale polevil a začal znova přibírat.

Tehdy Chris znova zasáhl a vzal nedisciplinovaného mladíka do armádního výcvikového tábora v Gruzii. Tam šla kila dolů rychle. Alex úspěšně zhubl devadesát kilo a mohl si nechat odstranit přebývající kůži. A nepolevil ani pak. Zhubl ještě dvacet kilo a dnes váží jen něco málo přes stovku.

Autor: Lenka Chvostová, INT